DOLAR

32,3655

0.14%
EURO

35,0667

-0.17%
ALTIN(gr)

2.324,96

0,25%
BİST 100

%
İmkansız Denilen Bir Şey Gerçekleşti: Bitcoin Madencisi, Tek Seferde Bakın Ne Kadar Kazandı?
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • İmkansız Denilen Bir Şey Gerçekleşti: Bitcoin Madencisi, Tek Seferde Bakın Ne Kadar Kazandı?

İmkansız Denilen Bir Şey Gerçekleşti: Bitcoin Madencisi, Tek Seferde Bakın Ne Kadar Kazandı?

Herhangi bir havuza bağlı olmadan faaliyetlerini sürdüren Bitcoin madencisi, elindeki küçücük sistem aracılığı ile 1 milyon 400 binde 2’lik bir ihtimali gerçekleştirdi. Bir Bitcoin bloğunun şifresini çözen bu madenci, tam 6.25 Bitcoin kripto para biriminin sahibi olmayı başardı. Bu hikaye, bu hafta ikinci kez meydana geliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
İmkansız Denilen Bir Şey Gerçekleşti: Bitcoin Madencisi, Tek Seferde Bakın Ne Kadar Kazandı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin kripto para madenciliğinde daha önce eşine rastlanmamış bir olay meydana geldi. 126 TH/s’lik kazım kuvvetinde bir bireysel madenci, 14 milyon 4 yüz binde 1 ihtimal ile meydana gelecek bir Bitcoin bloğunun şifresini çözdü ve dünya genelindeki bir kripto ağ gücünün sadece yüzde 0,000072’sine sahip olmayı başaran bu madenci, şifresini çözdüğü blok ile tam 6.25 adet Bitcoin kripto para biriminin sahibi oldu. Kazanılan bu Bitcoin kripto para biriminin 10 Ocak 2022 tarihinde saat 21.00 itibariyle piyasa değeri toplamda 277 bin dolar. Bitcoin bloklarını çözebilmek amacıyla faaliyet gösteren madencilerin işi hiç de kolay değil. Öyle ki bu bloglar, şifreli biçimde kazım işlemi devam ettikçe çözümü daha da zorlaşıyor.

21 Milyon Adet Bitcoin’in Piyasaya Tamamen Sürülmesi Ne Zaman Gerçekleşecek?

 Bu sebeple 21 milyon adet Bitcoin kripto para biriminin tamamının piyasaya sürülmesi ancak 2140 senesinde mümkün olacak. İşte tam da bu noktada madencilik havuzları devreye girerek değişik havuzlara dahil olan Bitcoin madencileri, tabiri caiz ise güçbirliği gerçekleştirerek bu şifrelerini çözmeye gayret ediyor. 126 TH/s’lik güç ile 6.25 Bitcoin kripto para biriminin sahibi olan bu madenci ise hiçbir havuza dahil değildi ve tamamen bireysel bir şekilde kripto para madenciliği faaliyetlerini yerine getiriyordu.

 Aynı Olay, Bu Hafta İkinci Kez Gerçekleşiyor

Bitcoin kripto para birimi madencilik zorunluluğunun taban bir şekilde hareket ettiği birkaç gün içerisinde böyle bir olayın meydana gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Özellikle de 1 milyon 4 yüzde 1 büyük bir ihtimal ile geçtiğimiz bir hafta içerisinde bir kez daha bu olay gerçekleşti. 116 TH/s kuvvetinde başka bir madenci, geçtiğimiz birkaç gün içerisinde bir bloğun şifresini daha çözmeyi başarmış ve o da yine aynı şekilde 6.25 adet Bitcoin’in sahibi olmayı başarmış. Bitcoin kripto para birimi madenciliğinde meydana gelen gelişmeler, gözlerin Bitcoin madencilik konseyine dönmesine sebep oldu. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan üyelerinden Hass McCook, Bu durumun inanılmaz bir şey olduğunu ve matematik bilgisinin, bu olayların yaşanması ihtimalini hesaplamaya yetmeyeceğini söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP