Altın Mı Gümüş Mü? İşte Cevabı!

Altın Mı Gümüş Mü? İşte Cevabı!

Katılımcıların, gümüş ile alakalı en çok dile getirdikleri ve sosyal medya hesapları başta olmak üzere arama motorlarında sordukları soruların başında gümüşe yatırım yapılır mı? sorusu geliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Altın Mı Gümüş Mü? İşte Cevabı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye‘de alım satım işlemlerine tabi tutulan ve son dönemlerde oldukça popüler bir hal almaya başlayan değerli maddenin adıdır gümüş. Özellikle de 2018 senesi sonrasında gümüş fiyatlarında meydana gelen artış, gümüşün de en az altın varlığı kadar dikkat çekici bir yatırım aracı olduğunu bizlere gösteriyor. Peki, gümüşe yatırım yapılır mı? Gümüş fiyatı ne kadar olacak? Gümüş fiyatı artacak mı? Altın almak mı mantıklı yoksa Gümüş almak mı mantıklı? Merak edilen tüm Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizde…

Pek çok bankada hesabi bir şekilde kullanılabilen bir kıymetli maden olup yatırımı gerçekleştiriliyor. Diğer taraftan satış ve alış işlemleri arasındaki makas farkının euro, altın ve dolara göre çok daha az olması da yine aynı şekilde gümüşü olabildiğince popüler bir hale getiriyor.

Gümüş Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre gümüş fiyatının öncelikli olarak orta vadede ve daha sonrasında ise uzun vadede yükseleceği öngörülüyor. Şu anda 10 lira seviyelerinde olan gümüş açısından 20 lira şeklinde tahminlerde yapılıyor. Tabii ki bu bilgi sadece uzmanlarını yapmış oldukları yorumlardan ibaret. Herhangi bir yatırım tavsiyesi olmayıp gümüş madeni yatırım gerçekleştirmek veya yapmamak, tamamen yatırımcının kendi inisiyatifinde olan bir şey.

Altın almak mı mantıklı yoksa gümüş mü? Sorusunu da yine aynı şekilde gümüşe yatırım yapan ya da yapmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla sorulan ve cevabı araştırılan soruların başında geliyor. Türkiye’de gümüş fiyatlarının son zamanlarda altın fiyatlarından oldukça yakından etkilendiğini görüyoruz. Ne var ki fiyat hususunda altının yanından dahi geçemeyecek kadar düşük seviyelerde olan gümüş fiyatının orta ve uzun vadede yükseleceğini göz önüne aldığımızda altına yatırım yapmanın mantıklı olduğu kadar gümüşü bertaraf etmenin önemi de ortaya çıkıyor. Bu durum özellikle de küçük çaplı yatırımcılar açısından oldukça önemli bir alternatif. Gümüş fiyatında meydana gelebilecek ani bir artış ile beraber elinde çok daha fazla gümüş bulunduran yatırımcıların, altına nazaran çok daha iyi bir şekilde gelir elde etmesi mümkün.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP