DOLAR

32,4953

-0.15%
EURO

34,9810

0.39%
ALTIN(gr)

2.434,34

0,47%
BİST 100

%
Kuzey Kore O Kadar Da İçine Kapanık Bir Ülke Değilmiş: 400 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Çalındı
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Kuzey Kore O Kadar Da İçine Kapanık Bir Ülke Değilmiş: 400 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Çalındı

Kuzey Kore O Kadar Da İçine Kapanık Bir Ülke Değilmiş: 400 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Çalındı

Blockchain analiz firması Chainalysis, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2021 senesi içerisinde kripto varlıkların alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği platformları en az 7 siber saldırı düzenleyerek 400 milyon dolar çaldıklarını söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Kuzey Kore O Kadar Da İçine Kapanık Bir Ülke Değilmiş: 400 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Çalındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bütün dünya devletlerinin içine kapanık bir devlet olarak bildikleri Kuzey Kore, sadece füze sistemleri başta olmak üzere halkının ve ordusunun, devlet başkanına sadakati ile gündeme geliyor. Öyle ki ülkede bulunan bütün televizyon kanalları başta olmak üzere sosyal medya hesapları devletin denetim ve kontrolü altındadır. Herkesin böyle bildiği Kuzey Kore, gelin bakın neler yapmış neler?

 Chainalysis’e göre kripto para borsalarına siber saldırıları gerçekleştiren bilgisayar korsanları, yaklaşık 400 milyon dolar değerinde kripto parayı ele geçirdi. Bugün kamuoyu ile paylaşılan raporda, siber saldırılarda öncelikli olarak yatırım firmalarının hedef alındığı kaydedildi.

Firma tarafından hazırlanan raporda,

“2020’de, kripto paralara görelik Kuzey Kore kökenli siber saldırıların sayısı 4’tü. Bu sayı 2021’de 7 oldu. 2021’de çalınan kripto paraların değeri ise %40’tan fazlaydı.”

Gerçekleştirilen Siber Saldırıların Arkasında Lazarus Var

Chainalysis, 2021 senesi içerisinde gerçekleştirilen siber saldırıların çoğunun büyük bir ihtimalle lazarus kurumu tarafından yapıldığına dikkat çekti. Söz konusu bu grubun Kuzey Kore istihbarat servisinin kontrollerinde olduğuna vurgu yapıldı. Amerika Birleşik Devletleri, Lazarus grubuna yaptırım uygulamaya devam ediyor.

Siber Saldırılar Sonucunda Bangladeş Merkez Bankasından Da 81 Milyon Dolar Çalmışlardı

Kuzey Kore’nin daha önce uluslararası yaptırımlardan kaçınarak balistik ve nükleer füze programlarını finanse etmek amacıyla siber saldırılar gerçekleştirildiğine yönelik Birleşmiş Milletler tarafından suçlanma duyuruları yapılmış. Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, 2016 senesinde Bangladeş Merkez Bankasından yaklaşık olarak 81 milyon dolar çalmış ve 1 milyar doları sarmanın da eşiğine gelmişlerdi. 2014 senesinde film yapan bir şirketi Sony Pictures’a düzenlenen siber saldırılarda 2017 senesinde 150’den fazla ülkeyi etkileyip şirketleri, bankaları, hastaneleri milyarlarca dolar zarara uğratan WannaCry şube saldırısından da Kuzey Kore sorumlu tutulmuştu. Pyongyang üst düzey yöneticileri ise gerçekleştirilen siber saldırılarla alakalı suçlamaları reddediyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP