DOLAR

32,3438

0.19%
EURO

35,1309

-0.17%
ALTIN(gr)

2.240,23

-0,13%
BİST 100

%
Google, Kiracısı Olduğu Ofisi Milyar Dolarlık Sözleşme İle Satın Aldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Google, Kiracısı Olduğu Ofisi Milyar Dolarlık Sözleşme İle Satın Aldı

Google, Kiracısı Olduğu Ofisi Milyar Dolarlık Sözleşme İle Satın Aldı

İngiltere’nin Londra kentinde kiracısı olduğu ofisi milyar dolarlık bir anlaşma gerçekleştirdikten sonra satın alan Google, bu hamlesi ile çalışan sayısını da arttırmayı hedefliyor.

ABONE OL
6 Şubat 2022 03:14
Google, Kiracısı Olduğu Ofisi Milyar Dolarlık Sözleşme İle Satın Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’nin başkenti Londra’da kiracı konumunda bulunan Google, binanın tamamını satın almak amacıyla girişimlerde bulundu. İngiltere’de Totalde 6400 kişiyi bünyesine katmayı başaran Google, Londra’nın merkezindeki Covent Garden’a yakınlığı ile tanınan Central Saint Gilles’i 1 milyar dolar gibi dudak uçuklatan rakamı ödeyerek satın aldı.

Kiracı Olduğu Ofisi 1 Milyar Dolar Ödeyerek Satın Aldı

Dünyanın en ünlü arama motoru Google, uzun zamandır kiracısı olduğu Londra’daki ofisini tam 1 milyar dolar ödeyerek satın aldı. Google şirketinin ana firması Alphabet’in CEO’su Ruth Porat, tam 20 senedir İngiltere’de çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu satın alma işlemi ile beraber Google şirketinin İngiltere’de 10 bin kişilik bir çalışma alanına sahip olacağını dile getirdi. Ünlü CEO, yapmış olduğu bu açıklamasıyla şu anda 6500 kişi olan kadrolarını daha da genişleteceklerinin müjdesini şimdiden vermiş oldu.

Böylelikle Ofise Dönüş Başladı

Londra’nın tam göbeğinde yer alan ve 450 Milyon pounda mal olan Central Saint Gilles, en ünlü arama motoru Google tarafından tekrardan tasarımı gerçekleştirilecek. Google şirketinin bu yenileme işlemi açısından milyon dolarlar harcayacağı öngörülüyor. Google firmasının yeni Londra merkezi açısından yapım aşaması sürüyor. Cam bina toplamda 330 metre kadar uzayacak ve 300 metre kadar yüksekliğinde bulunacak. Google, yeni binasına hem yüz yüze ekip çalışmalarına hem de hibrit çalışma uygulamasına uygun olacak biçimde inşa ettirmeye planlıyor. Şirket, çalışma alanlarının yanı sıra aynı zamanda kişilere daha çok alan sağlayacak biçimde planlamalarını sürdürüyor.

Binanın yapım aşaması sonlandığında yüksekliği 11 kat olacak ve 25 metrekarelik bir yüzme havuzu başta olmak üzere kapalı basketbol sahası Birgül masaj odaları ile çatı bahçesine sahip olacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP