DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Hazine Bakanı Nebati, Kur Korumalı Mevduat Hesabının Ne Kadara Çıktığını Söyledi
  • Finans 365
  • Finans
  • Hazine Bakanı Nebati, Kur Korumalı Mevduat Hesabının Ne Kadara Çıktığını Söyledi

Hazine Bakanı Nebati, Kur Korumalı Mevduat Hesabının Ne Kadara Çıktığını Söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün akşamdan itibaren kur korumalı mevduat hesabını büyüklüğünün 131 milyar lirayı geçtiğini ifade etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Hazine Bakanı Nebati, Kur Korumalı Mevduat Hesabının Ne Kadara Çıktığını Söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milli irade platformu üyesi STK başkanları ile bir araya geldi. Saat 14’te toplantı Çengelköy Mehmet Çakır kültür merkezinde yapıldı. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ilim yayma vakfı başkanı Bilal Erdoğan ile milli irade platformu üyesi STK başkanları katılım sağladı.

Türkiye, yoluna sapasağlam bir şekilde devam ediyor

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,

Enflasyon sadece Türkiye’nin değil dünyanın bir baş belasıdır. Onun için bizim de attığımız adımlar var. Küresel ekonominin patinaj çektiği hatta geriye gittiği bir dönemde biz Türkiye olarak sapasağlam yolumuza devam ediyoruz. Dünya, 2020 senesinde 3.1 oranında küçüldü. Türkiye ise 1.8 oranında büyüdü. Türkiye bunu krizi fırsata çevirerek başardı.”

Dedi.

2022 Senesini 250 Milyar Doları Aşan Bir İhracatla Kapatacağız

Şimdi 2022 senesinde büyük umutlarla gireceğimizi açıklayan bakan Nebati, 20 Aralık akşamından itibaren her şeyin değişikliğe uğradığını söyledi. Bundan sonra önünü gören ve attığı adımları ne kadar sağlam olduğunu bilen ve bu bilinçle hareket eden, 2023 senesinde hedeflediği noktalara koşar adım gitmesini kanıtlayan bir zaman diliminde girdik. Başta sanayi üretim endeksi olmak üzere ihracata rekorları kırmayı sürdürdük, sürdürmeye devam da edeceğiz. Adı geçen sene 225 milyar doları aşkın bir ihracat gerçekleştirdiklerini dile getiren bakan Nebati, 2022 senesi içerisinde 250 milyar doları aşan bir ihracat rakamıyla seneyi kapatmayı düşünüyoruz şeklinde konuştu.

2023’te Sadece Tek Haneli Enflasyon Rakamları Karşımıza Çıkacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni politikalar ile atılacak adımlarla önümüzdeki sene içerisinde yani tam zamanında gerçekleştirilecek seçimlerde, tek haneli enflasyon rakamları ile gireceğiz. Üzerimizde bir kambur var evet bunu biliyoruz aralık ayı. Ocak ayı içerisinde bir miktar enflasyonla karşı karşıyayız. Fakat bundan sonrası ilk çeyrekten sonraki değişimi hep beraber yaşayacağız. 2023 senesi içerisinde enflasyon rakamlarının sadece tek haneli bir şekilde karşımıza çıktığını göreceğiz. Dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP