DOLAR

32,5080

0.27%
EURO

34,5727

0.18%
ALTIN(gr)

2.501,03

0,74%
BİST 100

%
Kripto Paralar Yasaklanmalı Mı Yasaklanmamalı Mı? İşte Pakistan Merkez Bankasının Cevabı!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Kripto Paralar Yasaklanmalı Mı Yasaklanmamalı Mı? İşte Pakistan Merkez Bankasının Cevabı!

Kripto Paralar Yasaklanmalı Mı Yasaklanmamalı Mı? İşte Pakistan Merkez Bankasının Cevabı!

Kripto para dünyasına şöyle bir geri dönüp baktığımızda 2009 senesinde Satoshi Nakamoto adındaki bir girişimci tarafından piyasaya sürüldüğüne inanılan Bitcoin kripto para biriminin başını çektiği kripto para birimleri, 2022 senesi içerisinde dur durak bilmeden yoluna devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Kripto Paralar Yasaklanmalı Mı Yasaklanmamalı Mı? İşte Pakistan Merkez Bankasının Cevabı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeri geldi bazı devletlerin kripto para birimlerini yasaklamak amacıyla yaptıkları çalışmalar gündeme gelirken, yeri geldi El Salvador gibi hükümetler ise kripto para birimi Bitcoin‘i yasal resmi para birimi olarak ilan edebiliyor. Türkiye‘de de şu anda baktığımızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın yapmış olduğu açıklamaların hemen sonra kripto para yasa tasarısına hazır oldu ve bu ayın (ocak) sonuna kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilmesi öngörülüyor. Kripto paraların yasaklanıp yasaklanması gerektiği ile ilgili bir fikir Pakistan Merkez Bankasından geldi. Konu ile alakalı detaylar haberimizde…

Pakistan’da Sindh Yüksek Mahkemesinin kripto paraların yasaklanması durumlarına yönelik Pakistan Merkez Bankası bünyesinde geliştirilmesine karar verdiği komite, kripto para birimlerinin ve diğer ilgili türev işlemlerin yasaklanması tavsiyesinde bulundu.

Pakistan yerel basınında yer alan bir habere göre, Sindh yüksek mahkemesinin vermiş olduğu emir doğrultusunda Pakistan yasalarını kripto paralara izin verilip verilmeyeceği hususunda görüş almak amacıyla Merkez Bankası bünyesinde oluşturulan komite, raporunu mahkemeye nihayetinde sundu. Komitenin kaleme almış olduğu raporda, Pakistan’da kripto paraların ve diğer ilgili türev işlemlerin yasaklanması önerildi.

Raporda aynı zamanda uzun süren fayda ve risk analizlerinin sonrasında kripto paraların Pakistan’a vereceği zararların faydalarından çok daha olacağı açıklanarak, Binance gibi kripto para borsalarının yetkisiz bir şekilde operasyonlarının yasaklanması, bu şirketlere caydırıcı cezalar verilmesi önerildi. Diğer taraftan yüksek mahkeme, komitenin raporunun maliye ve adalet bakanlıklarına gönderilmesine hükmederken, kripto paraların Pakistan’da yasaklanıp yasaklanması ile alakalı nihai kararın ise 11 Nisan 2022 tarihine kadar 2 bakanlıktan konuyla alakalı görüş talep edildi.

Binance Soruşturmasının Sonrasında Öneri Kararı Geldi

Pakistan Merkez Bankası komitesinin öneri kararı, Pakistan Federasyonu Ajansı’nın Binance borsası ile alakalı başlatmış olduğu soruşturmanın sonrasında geldi. Pakistanlı yatırımcıların kripto para borsası Binance ile ilişkili mobil uygulamalar aracılığı ile 100 milyon dolar kadar dolandırılmasının sonrasında Pakistan federasyon ajansı, 8 Ocak 2022 tarihinde yasal soruşturma başlatmıştı. Yetkililer, bir an önce borsasının Pakistan yöneticisi Hamza Han’dan sahte mobilya tarım uygulamaları ile alakalı bilgi talebinde bulunduğu

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP