DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.440,48

0,20%
BİST 100

%
Dünyanın En Ünlü Bankalarının Bitcoin Tahminleri Sizi Çok Şaşırtacak!

Dünyanın En Ünlü Bankalarının Bitcoin Tahminleri Sizi Çok Şaşırtacak!

Bitcoin kripto para biriminde meydana gelen sallantı sürerken Goldman Sachs, JPMorgan ile Bank Of America'nın uzun vadeli bir şekilde gerçekleştirmiş oldukları tahminlerindeki iyimser hava devam ediyor. İsviçreli bankacılık devi UBS ise kripto paraların spekülatif oldukları görüşünde ısrarcı davranmaya devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Dünyanın En Ünlü Bankalarının Bitcoin Tahminleri Sizi Çok Şaşırtacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lider kripto para birimi Bitcoin, çıkış ve inişlerine rağmen 2021 senesinin başına göre çok ciddi bir kazanımla kapattı. Bitcoin, 2021 senesi içerisinde toplam piyasa değeri göz önüne alındığında ilk 10 varlığın arasındaki yerini korudu. Bu da Bitcoin kripto para biriminin Goldman Sachs Bank Of America ile JPMorgan gibi bankacılık Devleti’nin uzmanlarının görmezden asla gelemeyecekleri kadar çok büyük olması demektir.

ABD‘li bankacılık devi Goldman Sach’ın kıdemli stratejilerinden Zach Pandl, Bitcoin kripto para biriminin 100 bin dolara kadar çıkması açısından bir yol ve yöntem çizerken, JPMorgan stratejisi Nikolaus Panigirtzoglou ise kasım ayı içerisinde bankanın 146 bin dolarlık hedefini tekrarladı. Bank Of America ise kripto varlıkları kişilerin ve kurumların artık gözardı edilemeyecekleri derecede büyük olduğunu savunan ekibin 2021 raporunda dijital varlık faaliyetlerini başlattıklarını açıkladı.

Küresel Devlerin Görüşü Ne Yönde?

Küresel bankacılık devlerinin Bitcoin kripto para birimi ile ilgili yapmış oldukları tahminleri ve çok daha fazlası haberimizin devamında…

Goldman Sachs: geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğu bir raporda Bitcoin kripto para biriminin 100 bin dolarlık seviyeye çıkabileceğini fakat bunun ancak altından pazar payı almaya sürmesi durumunda gerçekleşebileceğini açıkladı.

JPMorgan: ABD’li yatırım bankası, yatırımcıların ve katılımcıların kripto para varlıklarını giderek altına bir alternatif şeklinde gördüklerini dile getirerek 146 bin dolarlık uzun vadeli fiyat hedefini tekrarladı.

Bank Of America: Wells Fargo ve RBC geçtiğimiz 2021 senesi içerisinde kripto para varlıklarını yatırım yapılabilir varlıklar şeklinde ele almaya başladı fakat, bu bankalar henüz resmi bir Bitcoin kripto para birimi fiyat tahminini raporlarında yayınlamadı.

İsviçreli Bankadan Spekülasyon Yorumu

Fakat bu iyimser fikirlere rağmen Bitcoin kripto para biriminin düşüş eğiliminin süreceğini savunan bankalarda mevcut. İsviçre Bankası UBS, Bitcoin ile alakalı borsa yatırım fonları şeklindeki karmaşık yatırım türevlerinin piyasaya sürülmesinden sonra dahi kripto para varlıklarını tamamen spekülatif şeklinde görmeye devam ediyor. Bankanın baş yatırım görevlisi Mark Haefele öncülüğündeki bir uzman ekip:

“Kripto paralara ve coinlere doğrudan maruz kalmayı sadece risk toleransı yüksek yatırımcılar için uygun görüyoruz”

Şeklinde görüş bildirdi ve raporda aynı zamanda dijital varlıkların temelini meydana getiren teknolojileri açısından potansiyel bir şekilde görürken, coinleri ise spekülatif şekilde görmeye devam ettiklerini bildirdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP