DOLAR

32,5757

0.1%
EURO

34,9662

0.37%
ALTIN(gr)

2.429,54

0,28%
BİST 100

%
Kazakistan Madencilikteki Zirveyi Kaybediyor

Kazakistan Madencilikteki Zirveyi Kaybediyor

Bilindiği üzere bitcoin madencisi olan pek çok kişi Kazakistan’da yaşıyordu. Çin’deki BTC yasağının ardından madencilikte yıldızı parlayan Kazakistan, ülke içerisinde yaşanan protestolar nedeniyle kripto para madenciliği cenneti unvanını kaybedecek gibi görünüyor. Ekipman, düşük işçilik ve vergiler ile kripto para madencilerinin tercih ettiği bir ülke olan Kazakistan bu gidişle tahtını Rusya ya da Kuzey Amerika’ya kaptırabilir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Kazakistan Madencilikteki Zirveyi Kaybediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kazakistan Hükümeti Madenciliği Olumsuz Etkiliyor

Kazakistan son dönemde yaşanılan olumsuz olaylar nedeniyle madencilikteki başarını kaybediyor. Yakıt zamlarının ardından sokağa dökülen vatandaşların protestoları Kazakistan kolluk kuvvetleri tarafından sert bir şekilde sonlandırılmıştı. Bu protestonun ardından hükümet ülkedeki interneti kesme yaptırımı uyguladı. Bu yaptırımın ardından kripto para madenciliği yapan madenciler veri merkezlerinin çevrimdışı olması ile birlikte pek çok sorunla karşılaştı. Küresel işlem gücünde %13 düşme meydana gelen Kazakistan’da internet erişiminin ardından beklenen yükseliş gerçekleşmedi.

Madenciler Başka Ülke Arayışına Girdi

Madenciler, internet erişiminin kesilmesi ve işlem hacimlerindeki düşmenin ardından madencilik faaliyetlerinin ciddi anlamda olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Her ne kadar NABDC’den Alan Dorjiyev ülkedeki kripto üreticilerinin tekrar çevrimiçi faaliyet vermeye başladığını dile getirse de, bitcoin üreticisi olan madenciler için durum çok da parlak görünmüyor.

Sıkı Hükümet Önlemleri Madencileri Endişelendiriyor

Kazakistan’da hükümet önlemlerinin ve sıkı gözetimlerin devam edeceği tahmin ediliyor. Bu da başta internet kesintisi olmak üzere üreticilerin madencilik faaliyetlerinin istikrarlı bir şekilde ilerleyebilmesini baltalıyor. Başta Kazakistan bitcoin madenciliği için ucuz iş gücüyle madencilerin dikkatini çekmişti. Ancak operasyon merkezini Çin’deki yasağın ardından Kazakistan’a taşıyan Vincent Liu ve diğer madencilere göre Kazakistan bu avantajını kaybediyor. Önlemlerin ardından Liu, işlem merkezini Rusya ya da Kuzey Amerika’ya kaydırmak istiyor.

Kazakistan Madencilerin Cenneti Olmaktan Çıkabilir

Madencilerden Matkenov ise Kazakistan’daki madenciliğin istikrarlı bir şekilde gelişmesinin büyük risk altında olduğuna değindi. Madencilikten elde edilen karın meydana gelen protestolar ve hükümet yaptırımları ile birlikte ciddi anlamda düştüğü Kazakistan’daki madenciler, daha istikrarlı ve coin madenciliği faaliyetlerini destekleyen ülkelere giderek iflas etmenin önüne geçmeye çalışıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP