Covid Mi? Grip Mi?

Covid Mi? Grip Mi?

Kış aylarının gelmesi ve soğuk algınlığı vakalarının artışı ile birlikte hastalanan pek çok kişi korona mı grip mi sorusunu kendisine soruyor. İki rahatsızlığın belirtileri birbirine çok benzediği için grip olduğu halde test yaptırma zorunluluğu hisseden vatandaş sayısı ciddi anlamda artış gösteriyor. Bugün yazımızda rahatsızlığının belirtilerini göz önünde bulundurarak soğuk algınlığını koronadan ayırmanızı sağlayacak önerilerde bulunuyoruz!

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Covid Mi? Grip Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

COVİD ve Grip Belirtilerindeki Farklılıklar

Covid-19 de grip rahatsızlığına yol açan influenza virüsü de solunum yolları ile hastaya geçiyor. Geçiş yöntemleri ve belirtileri birbirine oldukça benzeyen bu iki hastalığın belirtilerindeki bazı farklılıklar bu iki rahatsızlığını birbirinden ayırt etmeyi sağlıyor.

COVID’in kendisini ele veren korona belirtileri şu şekilde:

  • Koku alma problemleri
  • Tat alma duyusunda sorunlar
  • Kuru öksürük

Gribin kendisini ele veren grip belirtileri ise şu şekilde:

  • Boğaz ağrısı
  • Geniz ve burun akıntısı
  • Tat alma duyusunda kayıp olmaması

Bu belirtileri karışık olarak gözlemliyorsanız bir an evvel bir sağlık kuruluşuna giderek muayene olmanızı öneririz.

Griple COVID Aynı Anda Görülebilir!

Toplumda oluşan genel kanının aksine eğer kişi kendisini hasta hissediyorsa ya korona virüsü ya da grip rahatsızlıklarından sadece birisini geçirmeyebilir. Her iki hastalığın da en büyük riski bir arada görülebilmesi. Kişinin aynı anda hem COVID hem de grip olması ise hastalıkların seyrinin ağırlaşmasına yol açıyor.

Aşı Olmak Çok Önemli

Bu iki rahatsızlığı da en hafif şekilde atlatmak ise iki virüs için de tasarlanan aşıların olunmasından geçiyor. Aşılar hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de kişiler hastalanırsa daha hafif bir şekilde rahatsızlığı atlatmalarına yardımcı oluyor. Bu nedenle kışı en rahat şekilde sağlıklı geçirmek istiyorsanız covid aşısı ve grip aşısı olarak kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP