Diyetsiz Kilo Vermenin Yolları

Diyetsiz Kilo Vermenin Yolları

Kış gelince hem soğuk hem de hareketsizlik kilo alımı ve artışını tetikliyor. Pek çok kişi diyet yaparak kilo vermeye çalışsa da, diyet yapmadan da kilo vermek ve forma girmek mümkün. Bugün haberimizde sizlerle diyet yapmadan kilo vermenizi sağlayacak öneriler paylaşacağız.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Diyetsiz Kilo Vermenin Yolları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyet Yapmadan Kilo Verilir Mi?

Günümüzde kilo vermenin tek yolu diyet listeleri, belirli besin gruplarını yasaklamak gibi görünüyor. Oysa son yapılan araştırmalar diyetsiz kilo verme ve forma girmenin mümkün olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle sezgisel ve holistik beslenme ile vücut strese girmediğinden daha uzun vadeli ve kalıcı kilo verilebileceği beslenme uzmanları tarafından belirtiliyor. Diyetsiz kilo vermek aynı zamanda daha sürdürülebilir bir yaşamın anahtarı gibi görünüyor.

Diyetsiz Kilo Vermek İsteyenlere Öneriler

Eğer diyet listesi ile kilo vermeye çalışmaktan sıkıldıysanız, her pazartesi diyete başlıyor daha bir hafta olmadan diyetinizi bozuyorsanız diyetsiz bir şekilde kilo vermenizi sağlayacak önerilerimiz var:

  • Öncelikle kilo verme için gün içinde tükettiğiniz sebze miktarını arttırmalısınız. Her öğün tabağınızın yarısını mevsim sebzeleri ve yeşilliklerle doldurmalısınız.
  • %80-20 kuralını uygulayarak gün içerisinde çoğunlukla paketli olmayan, işlenmemiş gıdaları tüketmelisiniz. %20’lik kısımda ise sevdiğiniz işlenmiş, şeker ya da yüksek karbonhidrat içeren gıdaları tüketebilirsiniz.
  • Açlık sinyallerini okumak da zayıflamak için ne yapmalı diyenlerin sorusuna cevap veriyor. Vücut açlık ve susuzluk sinyallerini karıştırabildiğinden acıktığınızı hissettiğinizde bir bardak su için. Eğer yirmi dakika sonra da aç hissederseniz yemek yiyin.
  • Zayıflama çayları ve şok diyetlerden uzak durarak metabolizma hızınızı düşürmeyin.
  • Eğer vücudunuzda ödem sorunu yaşıyorsanız ve detoks diyeti yapmayı düşünüyorsanız sabit diyet listeleri yerine sebze suları, vitamin takviyelerini beslenmenize ekleyebilirsiniz. Yine tuzu azaltarak vücudunuzdan ödem atabilirsiniz.
  • Özellikle akşam yemeklerine salata ya da çorbadan başlayarak kalori alımınızı ciddi anlamda azaltabilirsiniz.
  • Günlük su tüketiminizi 2.5 – 3 litre arasına çıkararak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
  • Kilo vererek zayıflamak istiyorum diyorsanız; günde en az 10.000 adım atmaya özen gösterin. Araştırmalar 10.000 adımı aşan tempolu yürüyüşün özellikle bel bölgesindeki yağlanmayı azalttığını ortaya koymaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP