Bakan Açıkladı: Son Gün 20 Ocak, Hesaplara Yatmaya Başladı!

Bakan Açıkladı: Son Gün 20 Ocak, Hesaplara Yatmaya Başladı!

Bakıma gereksinim duyan engelli yurttaşlar ile ailelerine parasal destek sağlamak maksadı ile gerçekleştirilen toplamda 957 milyon Türk Lirası, evde bakım yardımı hesaplara yatmaya başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Bakan Açıkladı: Son Gün 20 Ocak, Hesaplara Yatmaya Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet, Bakıma Muhtaç Vatandaşların İhtiyaçlarını Ne Şekilde Giderilmesini İstiyor?

Türkiye’de sayıları azımsanmayacak kadar çok engelli vatandaş var. Devlet, bu engelli vatandaşların daha çok bakımlarının ve gerekli yardımlarının aileleri tarafından ve ailelerinin yanında verilmesi tarafları. Bu açıdan ailesinde engelli bir vatandaş bulunan bir birey, çalışmadığı için devletten yardım bekliyor. Hükümet, bakıma muhtaç kişilere yardım ettiği ve ihtiyaçlarını giderdiği için bir başka işte çalışamayan vatandaşlara nakdi yardımda bulunuyor. 2022 senesinin gelmesiyle beraber başta asgari ücret zam oranlarının belli olması ve memur maaş katsayısının açıklaması ile beraber aynı şekilde evde bakım maaşı olarak bilinen ücretlerde de ciddi manada bir artış yaptı.

Bakan Derya Yanık, bakıma muhtaç engelli yurttaşların aileleri yanında desteklemelerinin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu dile getirerek,

“Engelli vatandaşlarımıza yönelik politikalarımızı aile odaklı sosyal hizmet vizyonumuz doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Aileleri yanında karın engellilere gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleri ile destek oluyoruz. Engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesi ile başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma muhtaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz.”

Dedi.

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen aylık ortalama 535 bin yurttaşın ‘evde bakım yardımı’ avantajından faydalandığını dile getiren bakan yanık, bu açıdan bakıldığında hak sahibi başına aylık 1798 lira ödeme yapıldığını açıkladı. Bakan yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli yurttaşlar ile ailelerine parasal destek sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ve toplamda 950 milyon lira evde bakım yardımı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu. Ödemeler, 20 Ocak tarihine kadar tamamlanacak ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, sosyal hizmet modelleri bağlamadaki evde bakım yardımının ocak ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla beraber 1.198 liradan 2299 liraya çıkarıldığını açıklayarak, evde bakım yardımı alan yurttaşlara ödemeleri şubat ayı içerisinde artışlı bir şekilde yapacaklarını söyledi. Ödemelerin bütün engelli vatandaşları hayırlı olmasını diledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP