DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Bitcoin’de Kritik Eşik!

Bitcoin’de Kritik Eşik!

Bitcoin kripto para birimi, borsalarda düşüş trendinin başlayacağının sinyali olarak bilinen 'ölüm kavşağı' noktasında yer alıyor. En büyük piyasa değerine sahip olarak bilinen amiral gemisi, en son ölüm kavşağına geldiğinde ise yüzde 20 oranından çok daha fazla değer kaybına uğrayarak 30 bin doların dahi altına gerilemişti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Bitcoin’de Kritik Eşik!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bazı uzmanlar ise yapmış oldukları açıklamalarda 40 bin dolar seviyesinin test edildiğini ve piyasadaki opsiyon kontratlarının yukarı yönlü bir trende eğilimine işaret ettiklerini açıklıyor.

50 günlük hareketli ortalaması da göz önüne alındığında Bitcoin kripto para biriminin 200 günlük hareketli ortalamasının aşağı yönlü bir şekilde keserken kripto paranın fiyatı da 43000 doların dahi altında bulunuyor. Bu durum ise piyasalarda düşüş trendinin başlangıç yapacağının ilk sinyalleri olarak yorumlanıyor.

Kripto paraların babası olarak bilinen amiral gemisi Bitcoin kripto para biriminin 50 günlük hareketi ortalaması, 200 günlük hareketli ortalamasının en son kestiği zaman yüzde 20’den daha çok bir düşüş kaydı meydana gelerek 30 bin doların altına düşmüştü.

Bitcoin kripto para birimi geçtiğimiz hafta çok sert bir düşüş yaşanmıştı ve eylül ayından itibaren ilk kez 40 bin doların dahi altına inmişti. Kripto para piyasalarının geneline bakıldığında yayılım gösteren satış dalgasının akabinde toparlama gösterimi içerisinde hareket eden Bitcoin, tekrardan 43 bin doların üzerine tırmanmayı başardı.

Bitcoin’de Boğa Ne Zaman Harekete Geçecek

Bazı uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre 40 bin dolar seviyesinin test edildiğini ve piyasadaki opsiyon kontratlarının yukarı bir şekilde hareket etme yönelimin de olduklarına işaret ediliyor.

Genesis Global Trading tarafından paylaşılan bilgilere göre boğa piyasası ile ayı piyasası pozisyonları arasındaki fark çift hanelerden ansızın ‘0’ civarına kadar düşüş yaşadı. Bu durum ise katılımcıların satın alma opsiyonlarını azalttığını ve alım opsiyonlarını artırdığına işaret ediyor.

Bitcoin, çoğu kez ciddi manada değer kaybına uğradıktan sonra yukarı yönlü hareket etmesi için en ufak bir işarete bakıyor. Bazı uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre şubat ve rt ayları içerisinde Bitcoin kripto para biriminin çok ciddi manada yükselişe geçmesi bekleniyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP