Kış Ayının Hazinesi Nar Kansere Karşı Koruyor!

Kış Ayının Hazinesi Nar Kansere Karşı Koruyor!

Kış geldi soğukları da beraberinde getirdi. Bağışıklık sistemini güçlendiren meyve ve sebzeler kış aylarında daha da fazla önem arz ediyor. Bu yazımızda kış denince akla gelen hem rengi hem tadı hem de görünümü ile gönülleri fetheden narın faydaları ve etkilerini ele alacağız.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Kış Ayının Hazinesi Nar Kansere Karşı Koruyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güçlü Antioksidan İçeriğe Sahip

Meyveler arasında nar faydaları saymakla bitmez. Güçlü antioksidan içeriği ile ön plana çıkan bir kış meyvesidir. Akdeniz Bölgesi’nin incisi olan nar kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin anahtarı olarak görülmektedir. İçerisinde yer alan kalsiyum A, B, C, K vitaminleri, demir, potasyum, folik asit ve yüksek polifenol içeriği antioksidan içeriğinin yükselmesini sağlar. Antioksidan içeriği ise vücudu hastalıklara karşı daha dayanıklı hale getirmenin, serbest radikal hasarına karşı hücreleri koruyarak kansere karşı koruma sağlamanın anahtarıdır.

Nar Kansere Karşı Koruyor!

Kırmızı meyvelerin arasında nar özellikle kansere karşı sağladığı koruma ile ön plana çıkmaktadır. Sağlığınıza sağlık katacak, kış aylarını daha rahat geçirmenize yardımcı olacak nar meyvesinin faydaları hakkında bilgi vermek gerekirse:

  • Yapılan araştırmalar narın mide kanseri meme kanseri kolon ve akciğer kanseri gibi rahatsızlıkların üzerinde olumlu etkisi olduğunu ortaya koymuştur.
  • Nar kan damarlarını koruyan, kan dolaşımını iyileştirerek kalp-damar sağlığını destekleyen bir meyvedir.
  • Nar aynı zamanda kolesterol düşürücüdür. Kötü kolesterolü düşüren narın faydası burada da devreye girer. İyi Kolesterolü yükselterek kalp krizi ve felç riskini ciddi anlamda azaltır.
  • Aynı zamanda nar sindirim rahatsızlıklarına karşı da koruma sağlar. Güçlü anti-viral ve anti bakteriyel özellikleri bağırsak florasını besleyerek zararlı bakterileri ortadan kaldırır.
  • Nar kabızlık ve şişkinlik problemlerini önler. İçerisindeki yoğun lif bağırsak tembelliğinin önüne geçmeye yardımcı olur. Böylelikle sindirim sisteminin sağlıklı ve ideal bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Aynı zamanda Nar içerisindeki anti bakteriyel bileşenlerle ağız florasını destekleyerek diş eti enfeksiyonlarının önüne geçmeye yardımcı olur.
  • Özellikle narın yararları arasında kadınlara sağlığı üzerinde etkisi yer alır. Hormonları dengeleyen nar menopoz sürecinde kadınların sürece daha kolay adapte olmasını sağlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP