DOLAR

32,5772

0.1%
EURO

35,0438

0.57%
ALTIN(gr)

2.434,91

0,50%
BİST 100

%
Türkiye, Kripto Yasası İçin 8 Milyon Lira Ceza Kestiği O Borsa İle Görüşecek

Türkiye, Kripto Yasası İçin 8 Milyon Lira Ceza Kestiği O Borsa İle Görüşecek

Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance borsası Türkiye temsilcileri ile perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir toplantı yapacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Türkiye, Kripto Yasası İçin 8 Milyon Lira Ceza Kestiği O Borsa İle Görüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti, kripto paralar ile alakalı üzerinde çalıştığı yasal düzenleme açısından paydaşlarla görüşmeyi sürdürüyor. Bu açıdan bakıldığında Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, işlem hacmi açısından bakıldığında dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance borsasının temsilcileri ile Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşecek. Görüşmede Binance borsasının temsilcilerinin, yasal düzenleme hususunda önerilerini sunacağı ve teknik sunum yapacağı öğrenildi.

Masak, Binance’ye 8 Milyon Lira Ceza Kesmişti

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce katılmış olduğu bir toplantıda kripto paralara karşı savaş açtıklarını ve kripto paralarla ayrı bir mücadelelerinin olduğunu söylemişti. Geçtiğimiz haftalarda ekonomist ve akademisyenler ile bir toplantı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu toplantıda yapmış olduğu konuşmada ise kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacaklarını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuşmasından sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı mali suçları araştırma kurulu (MASAK), dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance borsasının Türkiye’deki birimi BİNANCE TR borsasınakural ihlali yaptıkları gerekçesiyle en üst limit olan 8 milyon lira para cezası kesilmişti.

AK Parti, Kripto Para Çalışmalarına Devam Ediyor

AK Parti kurmayları, daha sonrasında ise Mustafa Eltaş’ın öncülüğünde kripto para temsilcilerini Twitter hesabı üzerinden Türkiye Büyük Millet meclisine çağırmış ve onlarla Türkiye’deki kripto paraların yasal zeminin nasıl olması gerektiği ile ilgili bir dizi çalışma yapmıştı. Yapılan Bu toplantıdan sonra kripto para temsilcileri yine aynı şekilde ayrı ayrı sosyal medya hesaplarını yapmış oldukları açıklamalarda Türkiye’de kripto paralara vergi konulmasının aslında yatırımcıyı dış ülkelere kaçırması anlamına geleceği ve kesinlikle vergi kullanmaması gerektiği ile ilgili görüş bildirdi. Ancak sosyal medya hesaplarında Türkiye’de kripto para alım satım işlemlerini yapan kişilerden kazançlarının yüzde 40’ının stopaj vergisi adı altında alınacağı söyleniyordu. AK Parti kurmayları, yapmış oldukları açıklamalarda kesinlikle bu haberin doğru olmadığını söylemişti.

Türkiye, Binance İle Görüşecek

AK Parti kurmayları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Binance borsasının Türkiye temsilcileri ile bir görüşme yapacak. Yapılacak bu görüşmede kripto paraların alım satım işlemleri başta olmak üzere madencilik faaliyetlerinin dahi Türkiye’de nasıl bir zemine oturtulması gerektiği ile ilgili bir dizi konu ele alınacak.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP