DOLAR

32,6122

0.38%
EURO

34,8483

0.31%
ALTIN(gr)

2.494,99

0,44%
BİST 100

%
O Ülke, Dijital Paraya Dönüşümü 5 Yılda Tamamlayacak

O Ülke, Dijital Paraya Dönüşümü 5 Yılda Tamamlayacak

2009'da Satoshi Nakamoto isimli bir girişimci tarafından piyasaya sürüldüğüne inanılan Bitcoin kripto para biriminin gelişim göstermesi ile beraber altcoin olarak da bilinen diğer kripto paralarda aynı süre atlet borsalardaki yerini aldı. Dünya devletlerinden bazıları kripto paraları tamamen yasak almak amacıyla yasa tasarısı düzenlerken, bazı dünya devletleri ise kripto paraları tanımak ve kendi finansal sistemlerine uyarlamak amacıyla hareket ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
O Ülke, Dijital Paraya Dönüşümü 5 Yılda Tamamlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jamaika dijital para dönüşüme 5 yılda tamamlamayı hedefliyor. Jamaika başbakanı, Jamaikalıların genelinin 2027 senesine kadar dijital para kullanmasını beklediklerini söyledi. Jamaika başbakanı Andrev Holness, Jamaika Merkez Bankası’nın 2022 senesinin ilk çeyreğinde ulusal olarak elektronik parayı piyasaya süreceği için nüfusunun yüzde 70’inden fazlasının Jamaika’nın dijital para birimini 5 sene içerisinde kullanmasını beklediklerini söyledi. Bloomberg TV’ye konuşan Jamaika başbakanı Holness, Amerika Merkez Bankası dijital para biriminin ya da CBDC bankacılık maliyetlerini azaltması hedeflediğini ve daha fazla insana resmi finansal sisteme çekmek amacıyla hareket ettiklerini ve kamu kaynaklarını izlemeyi kolaylaştıracak hükümetin daha fazla hesap verebilirliğini sağlayacağını kaydetti.

2021’de El Salvador Bitcoin’i Resmi Para İlan Etti

Geride bıraktığımız 2021 senesi içerisinde El Salvador başkanı Nayib Bukele, yapmış olduğu bir açıklamada Bitcoin kripto para biriminin El Salvador da artık bundan sonra resmi para birimi olarak kullanılacağını ilan etti. Daha sonrasında ise yine aynı şekilde El Salvador başkanı yapmış olduğu bir başka açıklamada vergiden muaf bir Bitcoin şehri kuracaklarını ve bu şekilde kripto para alım satım işlemleri başta olmak üzere madencilik faaliyetlerinden kesinlikle vergi alınmayacağını söylemişti. 2021 senesini geride bıraktıktan hemen sonra içinde bulunduğumuz Ocak ayının ilk haftasında Nayib Bukele, yine kameraların karşısına geçti ve 2022 senesi içerisinde iki tane devletin daha Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi olarak kabul edeceklerini söylemişti. Bu konuşmadan sonra herkes, ‘Acaba 2022’de  Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi olarak kabul edecek diğer 2 devlet hangisi?’ sorusunu sormaya başladı.

5 yıl içinde Jamaika’nın dijital paraya dönüşümünün tamamlanması ile beraber kripto paralara olan ilginin daha çok artması ve Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin yasal zeminin oluşması bekleniyor.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP