DOLAR

32,5643

0.23%
EURO

34,9629

-0.05%
ALTIN(gr)

2.448,85

0,53%
BİST 100

%
Bitcoin’e Güven Azalınca O Altcoin’e İlgi Arttı

Bitcoin’e Güven Azalınca O Altcoin’e İlgi Arttı

Wall Street tatildeyken piyasa belki de sakin kalmış olabilir fakat önümüzdeki günlerde bir türlü kripto para birimini piyasalarında çok kritik hareketler bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Bitcoin’e Güven Azalınca O Altcoin’e İlgi Arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin, 17 Ocak tarihinden itibaren piyasanın istikrar kazanabileceğine yönelik işaretler içeren çok sıkıcı bir fiyat alanı içerisinde yani 43 bin doların altında ilerlemeye devam ediyor.

Kaldıraçlar Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Çıkıyor

Alınan son dakika verilerine göre BTC/USD paritesi, 40 ile 45 bin dolar arasında sıkışıp kalmış görünmüyor. Wall Street piyasasının tatilde olmasının ise sürprizlere gebe olduğu göz önüne alındığında yatırımcılar, altcoinlere yatırım yapma hususunda temkinli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Popüler analist William Clemente, Bitcoin kripto para biriminin bu ay yükselen trend çizgisi üzerinden sıçrama yaşadığını ve yakın zaman içerisinde bir takoz modeli meydana getirerek dönüm noktasına yaklaşacağını söyledi.

Bitcoin’de İlginç Bir Hafta Bekleniyor

Spot fiyatı bir tarafa piyasada bütün zamanların en yüksek kaldıraç seviyesine yaklaşıldığı gözleniyor. Sadece ocak ayının ikinci haftasında gerileme yaşandı. Ancak önümüzdeki hafta Bitcoin kripto para birimi için çok ilginç gelişmelere sahne olması bekleniyor. Hep birlikte tabii ki bekleyip görmek lazım.

 Kaldıraç kullanımının artış göstermesi, yukarıya da aşağı yönlü hareketin meydana gelmesi durumunda traderlerin likidite olma ihtimali endişelerini arttırma eğiliminde.

Kripto para borsaları ile alakalı yapmış olduğu çeşitli çalışmalar ile bilinen kıdemli analist Vince Prince diyor ki:

“Bitcoin piyasasındaki tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşan kaldıraç oranı, büyük bir fiyat oynaklığının gerçekleşme ihtimalini artırıyor.”

Teknik açıdan bakıldığında Bitcoin kripto para biriminin 40 bin dolar seviyesinde kırması durumunda büyük bir zarar durdurma hareketi böylelikle tetiklenecek.

Altı coinlerde Cardano Parlıyor

Bu aralar Bitcoin kripto para birimine oranla altcoinlere olan ilgi daha fazla yükselme eğiliminde. Altcoinler, genel itibarıyla yatay bir şekilde seyir izlerken bazıları ise bu konsolidasyon sürecinden ayrıldı. Piyasa değeri açısından göz önüne alındığında ilk 10 sırada bulunan kripto para birimlerine, bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde yaklaşık yüzde 9’luk bir artış yakalamayı başaran Cardano (ADA) öncelik ediyordu. Bu harekete bakıldığında ise ADA/USD paritesini 3 haftanın en yüksek seviyesine yerleştirdi.

 Kripto para uzmanları yine aynı şekilde geçtiğimiz haftalarda piyasa duyarlılığı cenazeye benzetiyordu ve beklentiler açısından fiyatını aşağı yönlü bir şekilde hareket edeceği yönündeydi. Şimdi ise duygu değişiyor ve artık heyecanı yeniden başlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP