DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Bitcoin’i Resmi Para İlan Eden O Başkan, Erdoğan’ı Ziyarete Geliyor

Bitcoin’i Resmi Para İlan Eden O Başkan, Erdoğan’ı Ziyarete Geliyor

2021 senesi içerisinde Bitcoin kripto para birimini resmi para kabul eden Orta Amerika ülkesi El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Bitcoin’i Resmi Para İlan Eden O Başkan, Erdoğan’ı Ziyarete Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ile Orta Amerika ülkesi El Salvador arasında çok önemli bir görüşme gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele bir toplantı yapacak. 41 yaşındaki devlet başkanı Bukele, gerçekleştirilecek görüşmeyi ise Twitter hesabından paylaştı. Nayib Bukele’nin ataları Filistin’den El Salvador’a Osmanlı pasaportu ile göç etmişti.

Görüşme İle Alakalı Detaylarda Yer Verilmedi

El Salvador devlet başkanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirilecek görüşmesinde ise ayrıntılara yer verilmedi. Fakat perşembe günü Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Binance Türkiye yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştireceğini söylemişti. Türkiye’de de kripto para piyasalarına ilişkin regülasyon çalışmaları olmasından dolayı görüşmede kripto paralar dan da bahsedilen bileceği bekleniyor.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter Hesabından Erdoğan’la Görüşmesine Görelik Şu İfadeleri Kullandı:

“Bu perşembe Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ediyorum.”

Dedi.

El Salvador’da Neler Olmuştu?

El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, 2021 senesi içerisinde çok kritik bir adım atarak Bitcoin kripto para birimini ülkede resmi para birimi olarak kullanacaklarını ilan etmişti. Bitcoin’den önce ABD dolarına resmi para birimi olarak kullanıyorlardı. Bitcoin kripto para biriminin kullanılması ile beraber artık El Salvador Devleti’nin resmi para birimi bir kripto para birimi oldu.

 El Salvador devlet başkanı, daha sonrasında ise yapmış olduğu bir açıklamada ülkede vergiden muaf bir Bitcoin şehri kuracaklarını ve bu şehirde Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin alım satım işlemleri ile madencilik faaliyetlerinden vergi alınmayacağını söylemişti. Pek çok finansal kuruluşun önde gelen temsilcileri, El Salvador devlet başkanı ile El Salvador halkına ‘cahil’ şeklinde eleştiriler gönderirken, Bitcoin kripto para biriminin değerinde azalış meydana geldiğinde bunu fırsata çeviren devlet başkanı Nayib Bukele, yüklü miktarda Bitcoin satın alarak devletin kasasına koydu.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP