DOLAR

32,5861

0.04%
EURO

34,9221

0.05%
ALTIN(gr)

2.429,01

-0,02%
BİST 100

%
Yükselmesi Beklenen Blockchain’ler Belli Oldu

Yükselmesi Beklenen Blockchain’ler Belli Oldu

Kripto para borsası her zaman olduğu gibi coinlerin bazılarının değerinde artma bazılarında ise azalma yaşanan bir süreçten geçiyor. Bu süreçte yatırımcıların gözünü diktiği ve BTC, ETH gibi en değerli kripto paralarla birlikte yükselişe geçen yeni blockchain sistemleri ve bu sistemlerin coin’leri yeni alıcıları harekete geçirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Yükselmesi Beklenen Blockchain’ler Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere yazılımcıların en çok başarı elde ettiği blockchain bu zamana kadar Ethereum oldu. ETH’ye rakip olarak gelen yeni blockchain ve kripto para türleri arasında doğru seçim yapan yatırımcılar ethereum’da yakaladıkları başarıyı yeni sistemlerle de yakalama şansına sahip. Peki bu blockchain sistemleri ve coinleri neler?

Solana (SOL)

ETH’nin yüksek işlem maliyetinin olmasına karşın Solana oldukça düşük maliyetlerle işlem yapmaya olanak sağlıyor. Coini incelediğimizde pazar payının gitgide yükseldiği de göze çarpıyor. Dolar cinsinden 135.848 $ üzerinden işlem gören Solana bir süre daha dalgalı yapısını devam ettirecek gibi görünse de, uzun vadede yükselmesi beklenen yeni blockchainler arasında yer alıyor.

Polkadot (DOT)

Çoklu zincir sistemi olarak hizmet veren Polkadot güncel olarak en fazla yazılımcının çalıştığı platform unvanına sahip. Hatta ETH’yi yazılımcı sayısı bakımından geride bırakabilecek bir potansiyele sahip olan Polkadot son dönemin yükselişe geçmesi beklenen ve büyük potansiyel barındıran coin’i olarak görülüyor.

Cosmos

Diğer blockchainlerle de uyumlu bir şekilde çalışması cosmos kripto parayı Polkafot’a benzer bir konuma getiriyor. Ancak güvenliğe önem veren Polkadot’un aksine Cosmos daha çok uyumu çalışma mekanizmasının merkezine alıyor. Ancak yine de cosmos son zamanların en önemli blockchainleri arasında yer alıyor.

Avalanche (AVAX)

Oldukça hızlı bir şekilde işlem yapılabilmesini sağlayan Avalanche ise Elie Le Rest’in seçimi olarak karşımıza çıkıyor. Exo-Alpha’nın kurucusu olan Rest, platformun topkı ETH gibi Solidity kullanması, düşük işlem ücretleri ve merkeziyetsizleştirilmiş yapısı ile Avalanche’nin yükselişe geçmesini olası görüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP