Bu Saç Bakımı Tüyoları İle Işıl Işıl Saçlarınız Olacak!
  • Finans 365
  • Aktüel
  • Bu Saç Bakımı Tüyoları İle Işıl Işıl Saçlarınız Olacak!

Bu Saç Bakımı Tüyoları İle Işıl Işıl Saçlarınız Olacak!

Kış aylarının soğukları ile birlikte saçlarınız çok daha fazla ilgi ve bakıma ihtiyaç duyuyor! Sizinle paylaştığımız saç bakım tüyoları ile ışıl ışıl, sağlıklı ve gösterişli saçlara kolaylıkla kavuşabilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Bu Saç Bakımı Tüyoları İle Işıl Işıl Saçlarınız Olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saçlarınızı Çok Sık Yıkamayın

Özellikle kış döneminde havalar soğuduğundan saç derisi sıcak havalarda olduğu kadar fazla yağ üretmeyecektir. Bu nedenle saç yıkama alışkanlıklarınıza göre hareket etmeyin ve saçlarınızın yağlanma periyotlarını göz önünde bulundurarak saçlarınızı yıkayın.

Nemlendirici Özelliği Yüksek Şampuanları Tercih Edin

Özellikle saç bakımı ürünleri seçerken dikkat etmeniz gereken şey yüksek nemlendirici özelliğe sahip olan şampuanlardır. Özel bitki yağları ile desteklenen şampuanları tercih etmeye gayret edin.

Hafta 1 Maske Yapın

Haftada bir zeytinyağı, yumurta, mayonez, argan yağı, bal gibi malzemelerden saç tipinize uygun olan bir maske hazırlayın. Bu maske kışın saç bakımı konusunda size yardımcı olacak; saçlarınızın ihtiyaç duyduğu nem ve besinleri size sunacaktır.

Saçınızı Kırmadan Açan Taraklar Kullanın

Piyasada her geçen gün saçınızı daha kolay bir şekilde açmanızı sağlayan, saç kırmayan taraklar artış gösteriyor. Bu taraklardan edinirseniz saçlarınızı yıpratmadan açabilir; böylelikle saçlarınızın donuklaşmasının önüne geçebilirsiniz.

Saç Kremini Saçınızda Bir Süre Bekletin

Özellikle duşta saç kremini sürdükten sonra hemen saçı taramaya başlayan çok fazla kişi var. Saç kremini sürdükten sonra saça nüfuz etmesi ve nemlendirmesi için mutlaka birkaç dakika da olsa beklemeye özen gösterin. Bu saç bakımı tavsiyesi ile saçlarınızı yıpratmadan daha fazla besleyebilirsiniz.

Beslenmenize Dikkat Edin

Özellikle bu dönemde E vitamini bakımından zengin koyu yeşil sebzeleri tercih etmenizi öneririz. Böylelikle saç kökleriniz beslenecek; saç dökülmesi ve matlaşma sorunu ortadan kalkacaktır. E vitaminin yanı sıra omega 3 içeren keten tohumu, chia tohumu, deniz ürünleri ve yağlı balıkları da beslenmenize eklemenizi tavsiye ederiz.

Bakım Spreyleri Kullanın

Evde hazırlayacağınız besleyici yağları, klorsuz su ile karıştırarak duştan sonra saçınıza uygulayın. Bu kış ayı saç bakımı tavsiyemiz ile hem saçınızı daha kolay bir şekilde açabilir; hem de saçınızın kuruduktan sonra çok daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP