DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
JPMorgan’dan Dikkat Çeken Ethereum Açıklaması

JPMorgan’dan Dikkat Çeken Ethereum Açıklaması

JPMorgan'dan Dikkat Çeken Açıklaması

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
JPMorgan’dan Dikkat Çeken Ethereum Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan merkezli ancak dünyaya nam salan bankacılık devi JPMorgan çok kritik Ethereum raporu: kaybedebilir!

Bankacılık devi JPMorgan’ın, yayınlamış olduğu Son raporda Ether kripto para biriminin yüksek gas ücreti ile ağ sisteminde meydana gelen tıkanıklığın akıllı sözleşmeler platformu açısından büyük bir risk teşkil ettiğini dile getirdi. JPMorgan, böyle bir durumun meydana gelmesi halinde Ether kripto para biriminin değerlemesi açısından bir problemi meydana geleceğini iddia etti.

Ether, NFT İle DeFi Pazarındaki Hükmünü Yürütebilir

JPMorgan’ın, özellikle de Ether kripto para biriminin 2021 senesi içerisinde çok büyük bir değer kazanan rakibi solana ya karşı pazar payını kaybedebileceğini de iddia etti. Raporda yer alan verilere bakıldığında ise Ether kripto para biriminin pazar payı 2021 senesinin başında %95 oranından şimdiden yüzde 80 oranlarına kadar düşüş yaşadı. İlk etapta İnsider  tarafından kaleme alınan raporda JPMorgan, kripto ekosisteminde en çabuk gelişim gösteren evren olduğunu söyledi. Bu sebeple de NFT payında meydana gelen kayıp, 2022 senesinde de sürse bu durum Ether kripto para biriminin değerlemesi açısından çok daha büyük bir problem meydana getirecektir. JPMorgan analistleri diğer taraftan raporda kaleme aldıkları verilerin NFT yaratıcılarının çok daha hızlı bir şekilde işlem gerçekleştirme ve düşük maliyetleri sebebiyle Ether kripto para biriminden Solana’ya geçiş yaptığını söyledi.

Dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise Ethereum’un herhangi bir merkeze bağlı olmadan finans işlemlerini gerçekleştiren sistem (DeFi) evrenindeki düşüş payı Birgül geçtiğimiz hafta JPMorgan’ın öncü analistlerinin müşterilere yönelik kaleme aldığı bir notta, DeFi yüksek gas ile tıkanıklık gibi durumların meydana gelmesinin Ether kripto para birimine olan ilginin azalmasını ortaya çıkaracağını söyledi.

Ether, pazar payını Solana, Avalanche, Cardano ile diğer rakipleri kaptırmak açısından önünde büyük bir zorlukla mücadele ediyor. Yakın zaman içerisinde Ether kripto para biriminin fiyatının konsolidasyon işlemlerinin gerçekleştirildiği esnada yatay hareket ettiğini de görüyoruz. Teknik analizlere göre Ether fiyatı şu anda çok önemli bir destek seviyesinde işlem görüyor ve fiyat daha da düşme riski ile karşı karşıya.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP