DOLAR

32,5816

0.28%
EURO

34,7341

-0.09%
ALTIN(gr)

2.498,78

0,59%
BİST 100

%
Kripto Dünyasına Adım Atan Fas, O Borsaya Katıldı

Kripto Dünyasına Adım Atan Fas, O Borsaya Katıldı

Bütün dünyanın korkulu rüyası olmaktan çıkan kripto para dünyası, artık bir korku ve dolandırıcılık olmaktan çıkıp yavaş yavaş dünya ülkelerinin mecburi bir şekilde adım atmaları gereken bir evren haline geliyor. Son zamanlarda Arap ülkeleri arasında kripto paralara adım atan ve alım satım işlemleri ile madencilik faaliyetlerine geçiş yapan ülkelerin sayısı azımsanmayacak kadar çok.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Kripto Dünyasına Adım Atan Fas, O Borsaya Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fas, kripto para dünyasını öyle bir adım attı ki öyle bir borsada yer alıyor ki duyduğunuzda çok şaşıracaksınız. Haberimize geçelim…

Attijarivwafa Bank, RippleNet’e katılım sağlayan son banka olma özelliğini taşıyor. Boursenews aracılığı ile kaleme alınan yakın tarihi bira rapordaki verilere göre, yönetimi altında bulunan 53.3 milyar dolarlık bir varlığa sahip olan fas’ın en büyük bankacılık kurumu olma özelliğini taşıyan ve çok büyük işlere imza atan Attijarivwafa Bank, RippleNet ağ sitemine dahil oldu. Bu ortaklık, bankanın ortaklarıyla onluk işlemler gerçekleştirmesine fırsat tanıyacak.

Attijarivwafa Bank, diğer taraftan Singapur merkezli bir işletmeden işletmeye (B2B) sınır ötesi ödeme ağ sistemi olan Thunes ile bir ortaklık mutabakatına imza attığını açıkladı.

RippleNet’in Bankacılık Ortakları

  • Banco Rendimento,
  • IndusInd Bank,
  • Bank Of America,
  • Santander

Yer alıyor.

2021 senesinin aralık ayı içerisinde Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, XRP’yi köprü para birimi şeklinde kullanan ve şu anda bütün işlemlerin ¼’ünü meydana getiren bir ödeme çözümü olan Ondemand Liguidiyt ile Ripple’ın şimdiye kadarki en iyi senesini geçirdiğini açıkladı.

Fas Merkez Bankası’nın Ripple borsasına katılım sağlamasından sonra Fas ülke içinde kripto para alım satım işlemleri ile madencilik faaliyetlerinin araştırma ve geliştirme çalışmalarının hız kazanması bekleniyor. 2022 senesi içerisinde 300 tane bankanın Bitcoin kripto para biriminin alım satım işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla ticarete atılması haberinin göz önüne alındığı bir ortamda Fas hükümeti tarafından Fas Merkez Bankası’nın böyle bir karara varması çok önemli.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP