DOLAR

32,6010

0.26%
EURO

34,7968

0.35%
ALTIN(gr)

2.414,88

-0,73%
BİST 100

%
ESMA Başkan Yardımcısından Kripto Madenciliği Açıklaması

ESMA Başkan Yardımcısından Kripto Madenciliği Açıklaması

Kripto para madenciliği için 2021 senesinin çok güzel geçtiğini söylemek mümkün. Fakat sektör, bir kesim tarafından çok yoğun bir şekilde eleştirilmeye devam ediliyor. Bunun esas nedeni ise enerji tüketimi olarak biliniyor. Avrupa menkul kıymet ve piyasalar otoritesi (ESMA) Başkan yardımcısı Erik Thedeen, kripto para madenciliği ile alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
ESMA Başkan Yardımcısından Kripto Madenciliği Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esma Başkan Yardımcısı: Kripto Madenciliğinin Proof Of Stake’e Geçmesini Bekliyoruz

Finansal Times’ta yer alan bir habere göre, Avrupa menkul kıymet ve piyasalar otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen, yenilenebilir enerjinin kripto para madenciliğine tahsis edilen bölümünün artış gösterdiğine dikkat çekerek enerjinin çok yoğun bir madencilik faaliyetinin Avrupa Birliği genelinde engellenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Elbette burada ayrım Proof Of Work ile Proff Of Stake tarafında ortaya çıkıyor. Esma Başkan Yardımcısı, Avrupalı düzenleyicilerin Proof Of Work olarak da bilinen 2 yöntemin kısıtlanması ya da yasaklanması gerektiğini, bunun yerine ise daha çok piyasanın, daha az enerji yoğun Proof Of Stake modeline geçiş yapması gerektiğine dikkat çekti.

ESMA Başkan Yardımcısı Erik Thedeen, hacim açısından bakıldığında çok büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ile Ether kripto para birimleri ikilisinin Proof Of Work modelini dayandığını ve blok zinciri dijital defterini ki bütün yatırımcıların ve katılımcıların işlemleri doğrulamasını gerektirdiğini söyledi. Artık karmaşık bulmacaları çözmek açısından çok güçlü bilgisayarlar kullanmak zorunda olan madenciler, yeni basılan kripto paralarla işlemleri kaydettiklerini ise ödüllendiriliyor. Bu işlemlere imza atan taraf sayısının daha az olması ise Proof Of Stake modeli, daha az enerji gerektirdiği için ön plana çıkıyor.

Bu arada piyasa değeri açısından göz önüne alındığında ikinci en büyük kripto para olma özelliğini taşıyan Ether Kripto para biriminin, 2022 Haziran ayı içerisinde Proof Of Stake modeline geçiş yapacağı açıklanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP