DOLAR

32,3318

0.25%
EURO

35,0501

-0.24%
ALTIN(gr)

2.279,25

0,09%
BİST 100

%
Bitcoin Madenciliği Yasaklanmalı Mı Yasaklanmamalı Mı? AB Mali Düzenleyicisi Net Konuştu!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Bitcoin Madenciliği Yasaklanmalı Mı Yasaklanmamalı Mı? AB Mali Düzenleyicisi Net Konuştu!

Bitcoin Madenciliği Yasaklanmalı Mı Yasaklanmamalı Mı? AB Mali Düzenleyicisi Net Konuştu!

Finansal Times’ta geçen yakın tarihli bira raportajda, Avrupa menkul kıymetler ve piyasalar otoritesi (ESMA) denetleme kurulu başkan yardımcısı Erik Thedeen, Avrupa Birliği genelinde bakıldığında düzenleyicileri iş kanıtı (POW) madenciliğine genel bir yasak ve kısıtlama getirme çağrısında bulundu. Enerji verimliliğinin daha iyi bir sistem üzerinde inşa edildiği düşünülen konsensüs algoritması Proof Of Stake (POS) üstünlük sağlamak amacıyla bir öneride bulundu:

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Bitcoin Madenciliği Yasaklanmalı Mı Yasaklanmamalı Mı? AB Mali Düzenleyicisi Net Konuştu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Çözüm, iş kanıtını yasaklamaktadır. Proof Of Stake, önemli ölçüde daha düşük bir enerji profiline sahiptir.”

Dedi.

Esma Başkan Yardımcısı, Bitcoin madenciliği Paris anlaşması iklim hedeflerini karşılamanın önünde bir duvar şeklinde gördüğünü söyledi ve bununla beraber aynı zamanda kripto para birimlerinin tamamen hesaplanmasını savunmadığını açıkça iletti.

Avrupa Birliği’nin üst düzey yetkilisi, yapmış olduğu açıklamada kripto para madencilik faaliyetlerinin tamamen kısıtlanması ya da tamamen yasaklanmasını tercih etmediklerini bunun yerine bütün dünyada küresel bir kriz meydana getiren kripto madenciliğinin oluşturduğu elektrik tüketiminin daha verimli bir şekilde kullanılması ya da kripto madencilik faaliyetlerinin daha az elektrik tüketimine sebep olduğu başka sistemlere yönelmek gerektiğini söyledi.

Ulusal Bir Problem

Bitcoin, çevre üzerinde meydana getirmiş olduğu olumsuz etkisi sebebiyle uzun yıllardır acımasızca eleştirilmeye devam ediliyor. Fakat Çin hükümetinin Bitcoin madenciliği faaliyetlerinin yasaklanması ise en büyük kripto para biriminin yeşillenmesini adete katkıda bulunduğu nokta Bitcoin kripto para biriminin madencilik konseyi (BMC) resimde kaleme alınan bira rapora göre, Bitcoin kripto para madenciliği faaliyetleri açısından kullanılmakta olan yenilenebilir enerjinin payı dördüncü çeyrekte %58,5’e çıktı.

Bununla beraber aynı zamanda Bitcoin kripto para biriminin yeşil kredisi eleştirmenleri yatırmıyor gibi bir görünümü var. Avrupa Birliği yetkilisi Thedeen, Bitcoin kripto para biriminin şu anda anavatanı İsveç’te yenilenebilir enerjiyi artırdığını ve böylelikle ulusal bir problem meydana getirdiğini söylüyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP