DOLAR

32,5917

0.36%
EURO

34,8511

0.32%
ALTIN(gr)

2.491,98

0,32%
BİST 100

%
Değer Düşüşüne Rağmen Yatırımcılar, O Kriptodan Vazgeçmiyor!

Değer Düşüşüne Rağmen Yatırımcılar, O Kriptodan Vazgeçmiyor!

Dünya devletleri tarafından her hafta merkez bankalarının aracılığı ile kripto para düzenlemeleri çalışmaları sürerken, piyasadaki satış baskısı ise her geçen gün biraz daha artış gösteriyor. Fakat kripto paralarını sonuna kadar elinde tutan belirli bir kripto para yatırımcısı grubu var; peki kim onlar? Cevabı da çok daha fazlası haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Değer Düşüşüne Rağmen Yatırımcılar, O Kriptodan Vazgeçmiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kriptoloji Orta Vadeli Elinde Tutanlar

Glassnode tarafından edinilen bilgilere göre Bitcoin kripto para birimini yaklaşık olarak 1 ya da 2 yıldır elinde tutan yatırımcıların sayısı, bu tip adreslerdeki BTC arz durumunun 2,681 BTC çıkmasıyla beraber bütün zamanların en yüksek seviyesine çıktığı açıklandı.

Böyle cüzdanların sayısındaki bütün zamanların en yüksek seviyesi ise ay itibariyle pek çok kez güncellendi. Metrik, Bitcoin kripto para birimindeki satın alma gücünün zirvesinin ise kripto para biriminin aktif bir şekilde 2017 senesinin 21 bin dolarlık ATH’sinin konsolide olduğu 2020 ile 2021 senesinde zirveye yaklaştığını ifade ediyor.

Böyle Adreslerde Ne İçin Satış Baskısı Görünmüyor?

2020 ile 2021 tarihleri arasında Bitcoin kripto para birimini yatırımcıların hareketsiz bir şekilde kalmalarının esas sebebi, büyük bir ihtimalle bu tip cüzdanların ortalama giriş fiyatına bağlı olmaktadır. Zincir ve piyasa verilerine göre ise piyasada en çok satış baskısı, bir varlığın fiyatı, daha öncesinde de en büyük arım hacimleri ile karşı karşıya kalan değerin altına düştükten ya da doğrudan bir şekilde bu değeri ulaştıktan sonra ortaya çıkıyor.

Yatırımcılar lise giriş fiyatının altına düştüklerinde varlıktan teslim olma eğilimindedir veya aşağı yönlü bir harekette dahi kırılma fırsatlarını kaçırmaları durumunda varlık giriş noktasına geri dönerken tekrardan satış işlemlerini gerçekleştirmeyi deneyebilir.

Bir Bitcoin kripto para biriminin fiyatı ise bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde 41.000 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Bütün bu haber makalesinden anlayacağımız şey şudur: Amiral gemisi Bitcoin kripto para biriminin değer düşüşü yaşamasına rağmen yatırımcıların bu kripto paraları elinden çıkarmayı istememelerinin sebebi aslında hap diğer kripto para birimlerine göre Bitcoin kripto para biriminin halen liderlik koltuğunu sağlam bir şekilde tutuyor olmasından kaynaklanmaktadır.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP