DOLAR

32,5028

-0.15%
EURO

34,9783

0.34%
ALTIN(gr)

2.434,68

0,49%
BİST 100

%
İngiltere’de Kripto Para Yasaklarına Bir Yenisi Daha Eklendi

İngiltere’de Kripto Para Yasaklarına Bir Yenisi Daha Eklendi

Koronavirüsü pandemisi, kripto para yatırımlarının bütün dünyada keşfedilmesine ve kısa süre içerisinde artış göstermesine sebep olurken, dünya devletleri ise bu hususta çok sert önlemler almaya başladı. Çok önemli yargı bölgelerinden biri olan Birleşik Krallık‘ta da özellikle de son 1 yıl içerisinde kripto para reklamlarına karşı çok sert bir tavır sergilemeye devam ediliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
İngiltere’de Kripto Para Yasaklarına Bir Yenisi Daha Eklendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Finans365.com olarak dünya devletlerinin kripto paralara bakış açısı ile ilgili haber makalelerini buradan sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda İngiltere’de özellikle de otobüs ve metro duraklarındaki reklamların dahi kaldırıldığı bir dönemde mali kontrol otoritesi (FAC) yeni yasakların yolda olduğunu açıkladı. Regülasyon kurumundan bugün yapılan son dakika açıklamasında ise tüketici korunmasının altı çizildiği ve şu ifadelere yer verildi:

“Birçok tüketicinin sadece bir tık ile yüksek risk içeren yatırım araçlarına ulaştığını görüyoruz ve bu durumdan ciddi şekilde endişe duyuyoruz. Bu tür araçları olan yatırımlar, o aracın hangi riskleri içerdiği bilinmeden yapılıyor.”

Denildi.

Bu çok önemli açıklama ile beraber planlanan kısıtlamaların kripto varlıklar başta olmak üzere kitle fonlamaları, kişiden kişiye anlaşmalar ile mini tahviller ve spekülatif likit olmayan menkul kıymetleri kapsadığı açıklandı.

Belli Kişiler Ulaşabilecek

FCA, diğer taraftan belirli kripto paraların ‘Kısıtlanmış piyasa kitle yatırımları’ şeklinde sınıflandırılacak ağını ve böylelikle tüketicilerin ise kripto para reklamlarına yalnızca kısıtlanmış ve yüksek derecede varlıklı veya sofistike yatırımcı özelliğini taşımaları durumunda ulaşabileceğini de bilgisi verildi.

Yatırımlar, Risk Farkındalığı Olmadan Yapıyor

Diğer taraftan reklam veren kişiler ve kurumlarda, net ve açık olma ile adil olma ve yanıltıcı olmama şeklinde bazı kurallara uyuduktan sonra reklam kampanyalarını yürütebilecekleti ile ilgili açıklamaları ile ilgili finansal resmi kuruluşları tarafından yapılıyor.

“Yüksek risk içeren yatırımları yapmak isteyenler, çok daha  altı dolu sorularla karşılaşacak ve bu konudaki bilgileri ile yatırım tecrübeleri daha kapsamlı şekilde sorgulanacak. Bunun sebebi ise, yapılan bazı araştırmaların ardından tüketicilerine risklerin farkında olmadan yatırım yaptıklarının görülmesidir.”

Denildi.

İngiliz resmi kurumları tarafından kripto paralara yönelik uygulanacak yasakların ise yaz aylarından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP