DOLAR

32,3624

0.13%
EURO

35,0311

-0.15%
ALTIN(gr)

2.324,01

0,21%
BİST 100

%
O İsimler, ABD’de Düzenlenecek Kripto Para Madenciliği Toplantısına Katılacak!

O İsimler, ABD’de Düzenlenecek Kripto Para Madenciliği Toplantısına Katılacak!

Kripto para madenciliği faaliyetlerinin enerji tüketimi üzerindeki konuların sıklıkla tartışıldığı şu günlerde ABD’de, bu hususta çok önemli bir toplantı gerçekleştirecek. ABD Kongresi Enerji ve Ticaret Kontrol Alt Komitesi, yarın gerçekleştirilecek toplantı öncesinde katılımcıları kamuoyu ile paylaştı. Listede Kripto para topluluğunun oldukça yakından tanıdığı simalardan Bitfury CEO’su Brian Brooks’da katılacak.

ABONE OL
6 Şubat 2022 03:17
O İsimler, ABD’de Düzenlenecek Kripto Para Madenciliği Toplantısına Katılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Kongresi’nin finansal hizmetler komitesinin, aralık ayı içerisinde kripto para piyasasının önemli üst düzey idarecilerini davet ettiği toplantının sonrasında, şimdi ise kripto para madenciliği hususunda çok önemli bir toplantı daha yapılacak. Kongrenin ise bir başka alt komitesi olarak görev yapan Enerji ve Ticaret kontrol grubunun gerçekleştireceği toplantı ile alakalı resmi açıklamada yapıldı.

1 Hanenin 1 Hafta İle 70 Günlük Enerji Harcaması

Konuyla ilgili yapılan açıklamada komitenin Bitcoin ve Ether kripto para madenciliği ile alakalı bakış açısı yansıtıldı. Yapılan duyuruda Bitcoin ile Ethereum kripto para biriminin enerji kullanımı ile alakalı tartışılacak rakamlar ise gözler önüne serildi ve gerçekleştirilen bir işlemin, ABD’de bir hanenin, Ethereum para birimi için 8 ila Bitcoin kripto para birimi için 70 günlük enerji harcamasına denk geldiği açıklandı.

Konuyla Alakalı Yayımlanan Raporda Şu İfadelere Yer Verildi:

”Pos Blok zincirleri madencilerin, hesaplama gücü kullanarak birbirleri ile yarışmasını gerektirmemektedir. Madenciler tarafından koyulan bazı engeller ve muhalefete rağmen Ethereum PoS’a geçişe doğru ilerlemektedir. POS, POW’dan %99.99 oranında daha az enerji kullanıyor.”

Denildi.

Raporda diğer taraftan POW’un işgücü katılımını yeterli derecede katkı vermediğini, enerji fiyatlarının ise artış göstermesine neden olduğu ve yenilenebilir enerji kullanımının ise geride kaldığı açıklandı.

Toplantıya Katılacaklar Arasında Brian Brooks Ön Plana Çıkıyor

Toplantı ile alakalı bilgilerin sunulduğu paylaşımda katılımcılar da yine aynı şekilde duyurulmuş odunlukta yaklaşık olarak 2 haftadır toplantıya hangi isimlerin katılacağı herhangi bir platformda hiç kimseyle paylaşılmamış. Kongre üyeleri önünde soruları cevaplayacak olan isimler arasında özellikle de aralık ayı içerisindeki finansal hizmetler komitesi toplantısına katılım sağlayan Brian Brooks yer alıyor. Borooks, gerçekleştirilen aralık ayı içerisindeki son toplantıda en çok soru alan isim olarak ön plana çıkmış ve verdiği kısa ve net cevaplar ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Toplantıya katılım sağlayacak bir başka isim ise Soluna (dikkat ediniz Solana değil) CEO’su John Belizaire olacak. Soluna, yenilenebilir enerjiden artış gösteren kısımların ise kullanılabileceği çeşitli modüller veri merkezleri kuran bir firma. Artakalan enerjinin kullanılması, kripto para madenciliği ve türevleri şeklindeki sektörlerde kar oranının artırılmasına yarıya biliyor. Toplantının yapılacağı günün açıklaması ile beraber ünlü yönetici virgülü bir blog yazısı kaleme almış ve Bitcoin ripto para biriminin enerji kullanımını övmüştü.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP