DOLAR

32,3490

0.29%
EURO

35,1363

-0.06%
ALTIN(gr)

2.307,83

1,37%
BİST 100

%
Rusya’dan Kripto Yatırımcılarını Üzecek Haber!

Rusya’dan Kripto Yatırımcılarını Üzecek Haber!

Rusya Merkez Bankası, Rus iktisadının olumsuz bir şekilde etkilendiği gerekçelerini öne sürerek kripto para birimlerinin ticareti ile madencilik faaliyetlerini yasaklamayı önerdi. Rusya Merkez Bankası tarafından kaleme alınan bir raporda ‘Kripto paralar ile ilgili eğilimler, önlemler ve riskler’ gündeme getirildi.

ABONE OL
6 Şubat 2022 03:18
Rusya’dan Kripto Yatırımcılarını Üzecek Haber!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Merkez Bankası: Kripto Paralar, Önemli Riskler Taşıyor

Kripto para piyasasındaki gelişim göstermenin, adeta bir balona dönüştüğüne dikkat çeken raporda, Rusya Merkez Bankası Rusya’da kripto para madenciliğindeki mevcut ölçek durumunun ve daha da yayılmasının ise ekonomi ve finansal istikrar açısından önemli risk teşkil ettiğine inanıyor.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere Rusya Merkez Bankası Başkanı ile Başkan Yardımcısı tarafından şimdiye kadar kripto paralar ile ilgili çok kritik açıklamalar yapıyordu. Ancak hiçbir toplantıya da hiç bir konuşma Rusya Merkez Bankası’nın şimdiki yapmış olduğu kadar sert olmadı. Kısa ve net bir şekilde kripto para alım satım işlemlerinin ve kripto para madencilik faaliyetlerinin tamamen yasaklanması gerektiğine yönelik görüş bildiren Rusya Merkez Bankası, raporda çok çarpıcı ayrıntılara yer verdi.

Rusya Merkez Bankası başkanı her seferinde kripto paraların yasaklanması ya da kısıtlanması gerektiği yönünde görüş bildirirken devlet başkanı Vladimir Putin ise daha önce yapmış olduğu bir konuşmada kripto paraları tamamen yasaklamanın kendilerine bir fayda sağlamayacağını ve bu nedenle de kripto paraların çok iyi bir şekilde tanımlanması ve Rus finansal sistemine uyarlanması gerektiği ile ilgili olumlu mesajlar veriyordu.

En İyi Çözüm Kripto Paraları Yasaklamak

Rusya Merkez Bankası tarafından kripto paralar ile ilgili kaleme alınan raporda aynı zamanda madencilik faaliyetlerinin verimsiz bir biçimde elektrik kullanımına sebep olduğuna vurgu yapılarak,

“Buna göre en iyi çözüm, Rusya’da kripto para madenciliği niye saklamaktır. Kripto paralar, yasa dışı faaliyetlerde de kapsamlı bir şekilde kullanılıyor. Bu nedenle Rusya’nın ülkedeki ticaretini etkin bir şekilde yasaklayan yeni yasalara ve düzenlemelere ihtiyacı var.”

İfadelerine yer verildi.

Rusya Merkez Bankası tarafından 2021 senesinin ağustos ayı içerisinde hazırlanan raporda, dünyada yapılan kripto para madenciliği yüzde 11’nin Rusya’dabgerçekleştirildiği belirlenmişti. Konuyla alakalı Rusya Merkez Bankası yöneticileri tarafından yapılan değerlendirmelerde kripto para madencilik faaliyetlerinin yapılmasının başta elektrik enerjisi olmak üzere pek çok kalemde Rusya’yı zarara uğratacak ağını dile getirdi. Aynı zamanda kripto para alım satım işlemleri yapmanın da aynı şekilde Rus finansal sistemine zarar vereceği yönünde görüş bildirdi. Tek çarenin ise kripto para alım satım işlemleri başta olmak üzere madencilik faaliyetlerinin kökünden yasaklanması şeklinde fikir beyan edildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP