DOLAR

32,5640

0.22%
EURO

34,9830

-0.07%
ALTIN(gr)

2.437,23

0,06%
BİST 100

%
Dünyanın En Ünlü Bankalarından TCMB 2022 Faiz Kararı Tahminleri

Dünyanın En Ünlü Bankalarından TCMB 2022 Faiz Kararı Tahminleri

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Ocak 2022 politika faiz kararını açıklaması ile faizleri sabit tutmasının sonrasında Goldman Sachs ile  JPMorgan tarafından 2022 faiz tahminleri güncellendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Dünyanın En Ünlü Bankalarından TCMB 2022 Faiz Kararı Tahminleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu, Ocak 2022 toplantısını bugün gerçekleştirdi. Uzun zamandır sürekli faiz indirimi kararı alan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın bugün gerçekleştirilen toplantısında faiz indirimi kararı değil de faizleri sabit tutma yönünde karara vardığı belirlendi. Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmasını ve politika faizinde  yüzde 14 rakamında ısrar etmesinin sonrasında faiz indirimlerinin sona erip ermediği tartışmaları gündeme geldi. Ekonomi kulislerinde sıklıkla tartışılan ve bundan sonra tartışılacak konuların başında Merkez Bankası’nın önümüzdeki toplantısında faiz kararını indirmesi mi yoksa sabit tutması mı daha iyi olacak ve bunun ekonomiye yansımaları nasıl olacak? Sorunları masaya yatırılacak. Merkez Bankası yeni faiz indirimi açısından hangi verilerin iyileşmesini bekliyor? Tüm Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizin ayrıntılarında…

Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmasına sonrasında dünyanın en ünlü bankaları olarak bilinen JPMorgan ile Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararına yönelik yeni

 analizlerini ve tahminlerini ile paylaştı.

Bankacılık Devi JPMorgan, TCMB’nin 2022’de Faiz Değişimi Yapmasını Beklemiyor

JPMorgan analisti Yarkın Cebeci, yapmış olduğu açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 14 rakamında sabit tutmasının beklenen bir gelişme olduğuna vurgu yaptı. Merkez Bankası fiyat dinamikleri ile ilgili genel bir değerlendirme yapacaktır şeklinde açıklamalarda bulunan Yarkın Cebeci, Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankasının bu fiyat dinamikleri değerlendirmesinin ne kadar devam edeceğini bilmediklerimi fakat bu hususta herhangi bir yönlendirme de yapılmış olduğuna inanmadıklarını söyledi.

Goldman Sachs: TCMB 2022’de Faiz Artırımı Yapacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararı ile ilgili değerlendirme yapan bir diğer dev yatırım bankası Goldman Sach oldu. Bu banka aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 2022 faiz tahminini de dile getirdiği Türkiye raporunda Merkez Bankası beklentilerimin doğrultusunda Ocak 2022 dönemini faizleri sabit tutmak suretiyle pas geçtiğini ve bu beklentilerinin ise daha önce durduklarını söyledi. Bu açıdan bakıldığında Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankasını şubat ile mart aylarında da politika faizini yüzde 14 rakamında sabit tutmasına beklediklerini fakat Merkez Bankası faiz değişimine 2022 senesinin ikinci çeyreğinde başlayacaklarını söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP