DOLAR

32,3395

0.17%
EURO

35,1137

-0.22%
ALTIN(gr)

2.233,20

-0,44%
BİST 100

%
Botaş’tan Son Dakika Kısıtlama Açıklaması!

Botaş’tan Son Dakika Kısıtlama Açıklaması!

Botaş, akşam saatlerinde yapmış olduğu bir yazılı açıklama ile İran tarafından arıza sebebiyle 10 gün boyunca doğalgaz veremeyeceği bildirimini yaptığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:07
Botaş’tan Son Dakika Kısıtlama Açıklaması!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

  İran‘ın meydana gelen bir arıza sebebiyle 10 gün boyunca doğalgazı Türkiye‘ye veremeyeceği bildiriminde bulunduğunu söyleyen Botaş, doğalgaz ile elektrik sistem dengesinin muhafaza edilmesi maksadıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ile elektrik santralleri ile sınırlı olmak kaydıyla ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle doğalgaz tüketiminde olacaktır şeklinde açıklamada bulundu.

Arızanın daha erken bir süre içerisinde çözüme kavuşması açısından İran tarafı ile çeşitli görüşmelerimi gerçekleştirildiği dile getirilen açıklamada, konu hassasiyetle ekip edilmektedir. Elektrik ile doğalgaz sistem dengesini muhafaza edilmesi ile yüksek tüketimi bulunan Sanayi tesisleri ile elektrik santralleri ile sınırlı olmak kaydıyla ve kesinti planları önceden bildirilmek üzere doğalgaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacaktır. Mevsim normallerinin altında seyretmekte olan olumsuz hava şartlarına rağmen diğer tüketicilerin kısıtlamalardan etkilenmemesi açısından bütün önlemler alınmıştır şeklinde açıklamalar yapıldı.

Kış ayını yaşayan ve oldukça zorlu günler geçiren Türkiye’nin, İran tarafından gelen 10 günlük kısıtlama ve sınırlandırma kararının sonrasında çok zorlu günleri yeniden ve daha şiddetli bir şekilde yaşaması bekleniyor. Konu ile alakalı hükümet yetkilileri tarafından herhangi bir açıklama yapıldığında finans365.com olarak takipçisi olacağız ve sizlere paylaşacağız.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP