DOLAR

32,4778

-0.09%
EURO

34,8270

-0.56%
ALTIN(gr)

2.439,52

0,15%
BİST 100

%
Kripto Para Yasa Tasarısı TBMM’ye Ne Zaman Gelecek? AK Partili Numan Kurtulmuş’tan Cevap Geldi!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Kripto Para Yasa Tasarısı TBMM’ye Ne Zaman Gelecek? AK Partili Numan Kurtulmuş’tan Cevap Geldi!

Kripto Para Yasa Tasarısı TBMM’ye Ne Zaman Gelecek? AK Partili Numan Kurtulmuş’tan Cevap Geldi!

AK Parti kurmaylarından Numan Kurtulmuş, Kripto para yasa tasarısı ile Bitcoin Kripto para birimi hakkında önemli açıklamalar!

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:07
Kripto Para Yasa Tasarısı TBMM’ye Ne Zaman Gelecek? AK Partili Numan Kurtulmuş’tan Cevap Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş, bugün katılım sağladığı bir etkinlikte kripto paralarla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Hükümet kanadının etkili isimlerinden biri olarak ön plana çıkar Numan Kurtulmuş’un konuyla alakalı değerlendirmeleri, halihazırda devam etmekte olan kripto para yasa tasarısı çalışmalarına yönelik fikir verdi.

AK Partili Numan Kurtulmuş’tan Bitcoin Açıklaması

Bitcoin kripto para biriminin yeni bir kripto para birimi denemesi olduğunu dile getiren AK partili Numan Kurtulmuş, dünyanın yeni bir küresel parasal mimariye gereksinim duyduğunu ve Bitcoin kripto para biriminin ise bunun bir neticesi şeklinde ortaya çıktığını düşünüyor. Numan Kurtulmuş’un Bu konuyla alakalı açıklamaları ümit vericiydi.

 AK Partili Numan Kurtulmuş’un Bitcoin Kripto Para Birimi İle İlgili Görüşleri Şu Şekilde:

“Açıkçası Bitcoin, çok hızlı gelişiyor. Bununla birlikte spekülatif bir alan haline dönüyor. Yasal çalışmaları yapılıyor herhalde önümüzdeki dönemde parlamentoya da gelecektir. Henüz ‘Bitcoin alternatif bir para birimidir’ demek için çok erken olduğunu düşünüyorum. Dikkatli olmak lazım, insanların yeni bir denemede kötü tecrübeler edilmemeleri için tedbirlerin alınması gerekiyor.”

Dedi.

Aynı zamanda açıklamasında kripto paraların regüle edilmelerine olan ihtiyaca da vurgu yapan AK partili Numan Kurtulmuş, bunun ne için gerekli olduğunu da açıklık getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en son yapmış olduğu açıklamaya göre düzenleme, en kısa süre içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilecek.

Türkiye’nin Kripto Para Çalışmaları

Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş’ın Uzun zamandır sektörün bilinen simaları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında gerçekleştirmiş olduğu görüşmeleri takip ettiklerini ve öncelikli olarak bir space etkinliğine katılım sağlayan Elitaş, bazı isimleri de devam etmekte olan kripto para yasa tasarısı çalışmaları üzerine görüşmeye davet etmişti. Bu davetten hemen sonra değişik zamanlarda pek çok isim ile görüşmeler gerçekleştirildi. En son bugün Türkiye’de faaliyet göstermekte olan   Binance Türkiye İle BtcTürk üst düzey yöneticileri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bir toplantı gerçekleştirildi. Yapılan bu toplantıdan hemen sonra Binance Türkiye platformu tarafından konuya yönelik bir duyuru paylaşıldı ve bu duyuruda Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde kripto para alım satım işlemleri başta olmak üzere kripto paralara yönelik pek çok konunun ele alındığını ve AK Parti’nin kendilerine davet gönderdiği için çok mutlu olduklarını ve Türkiye’de kripto para yasa tasarısının çalışmalarının gerektirdiği sorumluluğu almak amacıyla hazır olduklarını beyan etti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP