DOLAR

32,5642

0.12%
EURO

34,9277

0.68%
ALTIN(gr)

2.434,82

0,10%
BİST 100

%
Güney Kore’den Metaverse Yol Haritası

Güney Kore’den Metaverse Yol Haritası

2021'de Facebook’un adının kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg tarafından ‘Meta’ şeklinde değiştirilmesinin hemen sonrasında metaverse evreninde hareketlilik daha da hız kazandı.

ABONE OL
6 Şubat 2022 03:17
Güney Kore’den Metaverse Yol Haritası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Metaverse faktörü artık hemen hemen her alanda kullanılmaya başlanıyor. Özellikle de Metaverse uygulaması özelinden çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiren Güney Kore, metaverse hedefleri ile alakalı yol haritası belirlendi. Önümüzdeki 5 sene içerisinde dünyanın 5 en büyük metaverse pazarı olmayı hedefleyen Güney Kore, şimdiden çalışmalara başladı. Bunun için Güney Kore Metaverse endüstrisini geliştirmek açısından uzun vadeli bir yol haritası belirlendi.

Güney Kore, Metaverse Hedefleri Doğrultusunda 5 Yıllık Plan Oluşturdu

Güney Kore, metaverse evreninde hedeflerini açıkladı. Bu hedefler doğrultusunda Güney Kore, 5 yıllık bir strateji planı geliştirdi. Güney Kore bilim ve ICT Bakanlığı (MSIT), plan açısından Güney Kore’de satış hacmi 4,2 milyon dolardan çok olan en az 220 metre verse firmasına destek vereceğini açıkladı. Diğer taraftan 2026 senesine kadar 40000 Metaverse uzmanı yetiştirmek amacıyla bu sene bir ‘metaverse akademisi’ oluşturacakları öğrenildi. Bütün bu gelişmelere ek bir şekilde Güney Kore’de yetkililer, özellikle de dört temel hedef üzerinde durduklarını açıkladı. Bu hedefleri ise şu şekilde:

  • Bütün Metaverse kullanıcıları açısından güvenli bir zemin oluşturmak,
  • Metaverse açısından faaliyet göstermeleri için şirketleri teşvik etmek,
  • Profesyonel uzmanlar yetiştirmek,
  • Metaverse platformları için ekosistemi etkin bir hale getirmek.

Güney Kore Bilim Ve ICT Bakanlığı (MSIT) Bakanı Kim Hye-Sook, Konuyla Alakalı Olarak İfadeleri Kullandı:

“Metaverse sonsuz potansiyele sahip dijital yeni bir kıta ve herkes karakter olarak oynayarak hayallerini gerçekleştirebilir. Özellikle gençlerin daha fazla meydan okuması ve daha geniş bir dünyaya sıçraması için büyümeleri için bir fırsat alanı olacak. Bu strateji aracılığıyla, Güney Kore’nin önde gelen küresel bir metaverse ülkesi haline gelebilmesi için yenilikçi düzenlemeler gibi çeşitli destek önlemlerini istikrarlı bir şekilde uygulamak için ilgili bakanlıklarla yakın bir şekilde çalışacağız.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP