DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
El Salvador, Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşletmelere Kripto Tabanlı Kredi Hazırlığı İçerisinde!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • El Salvador, Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşletmelere Kripto Tabanlı Kredi Hazırlığı İçerisinde!

El Salvador, Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşletmelere Kripto Tabanlı Kredi Hazırlığı İçerisinde!

2021 senesi içerisinde Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi olarak ilan ettikten sonra adını sıklıkla duyduğumuz El Salvador, şimdi de KOBİ'lere kripto bazlı kredilerde 10 milyon dolar teklif vermek amacıyla çalışmalara başladı. Bu nedenle 2022 senesinin ilk çeyreği işaret ediliyor.

ABONE OL
6 Şubat 2022 03:23
El Salvador, Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşletmelere Kripto Tabanlı Kredi Hazırlığı İçerisinde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin kripto para birimine resmi para birimi ilan etmesi yetmiyormuş gibi üstüne bir de vergiden muaf Bitcoin şehri kuracağını söyleyen El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, şimdi de küçük ve orta büyüklükteki işletmelere kripto tabanlı kredi vermek amacıyla çalışmalara başladı.

Orta Amerika Ülkesi El Salvador, KOBİ’lere Kripto Tabanlı Kredi Vermeyi Hedefliyor

Solana sisteminde borç alıp verme platformu Avcumen, El Salvador’da KOBİ’lere yönelik kripto tabanlı kredi desteği verecek isim olacak. Acumen’in proje düzenleyicisi Andrea Gomez, vermiş olduğu bir demeçte Acumen’in kredilerinin senelik bazda yüzde 6 ile yüzde 7 oranında faiz oranına sahip olacağını fakat yüzde 10’a kadar da ulaşabileceğini dile getirdi.

Resmi rakamlara bakıldığında El Salvador’da faaliyet gösteren şirketlerin yüzde 86’sının gayri resmi bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü söyleniyor. Bu sebeple de bankacılık erişimi mevcut değil. Kayıt dışı çalışanların %98’i, yıllık bazda ortalama %2300 faiz oranı ile kredi sunan kayıt dışı kredi kuruluşlarından kredi çekiyor.

 

El Salvador hükümeti, ülkede Bitcoin kripto para biriminin resmi para birimi olarak ilan etmesinin sonrasında 2021 senesinin ekim ayından itibaren Acumen ile çalışıyor.

El Salvador’da Kripto Tabanlı Kredi Sistemi Şu Şekilde İşleyecek:

Acumen, kripto para birimini stablecoin’e çevirmek sureti ile e-devlet uygulamasına ait banka Banco Hipotecario vasıtası ile El Salvador’da KOBİ’lere ve girişimcilere yönelik ABD doları göndermeyi hedefleyen Conamype’ye ABD doları transfer edecek. El Salvadorlular da  ödemeyi yine aynı şekilde ABD doları biçiminde yapacak.

 

Coindesk tarafından sağlanan haberlere göre, şimdilik El Salvador hükümeti ile Acumen’in mutabakata varmasının ayrıntıları henüz net değil. Gomez, 2022 senesinin ilk çeyreğinde çalışmanın tamamlanacağını söyledi.

Aynı zamanda Gomez’e göre Acumen’in şu anda mevcut 15000 kullanıcısı var.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP