DOLAR

32,5223

0.23%
EURO

34,9088

0.4%
ALTIN(gr)

2.433,60

-0,19%
BİST 100

%
İşte Şimdi Anlaşıldı, AK Parti’nin Kripto Paralarla İlgili Niyeti Belli Oldu!

İşte Şimdi Anlaşıldı, AK Parti’nin Kripto Paralarla İlgili Niyeti Belli Oldu!

Türkiye'de Kripto para çalışmaları denildiğinde akla gelen ilk isimlerden birisi şüphesiz ki AK Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş. Kısa süre önce bir grup temsilci ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir toplantıda gerçekleştirmiş ve sektöre kulak vermişti. Daha sonrasında ise Binance TR ile BtcTürk ve Paribu yetkilileri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bir araya gelen Mustafa Elitaş, bütün bu gelişmelerin sonrasında bazı açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:07
İşte Şimdi Anlaşıldı, AK Parti’nin Kripto Paralarla İlgili Niyeti Belli Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan Kripto Para Yasa Tasarısı İle İlgili Değerlendirme

Kripto para yasa tasarısı üzerinde çalışmalar devam ederken, Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş ise şimdiye kadar 7 ayrı grubun fikirlerine kulak verdiklerini söyledi. Elitaş, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yapmak istediğimiz yasaklayıcı değil, düzenleyici bir yasal düzenlemeyi ortaya çıkarmak. Bizim amacımız, piyasaya giren insanların, burada yatırım yapmak isteyen insanların, belli bir birikimini kripto varlıklarda değerlendirmeye çalışan insanların mağdur edilmesini önleyici bir yasal düzenleme”

Dedi.

AK Parti kurmaylarından Mustafa Elitaş, şimdilik net bir taslak olmadığını da açıkladı ve sosyal medya hesaplarında çıkan bazı haberlerin halkı yanıltmak amacıyla yapıldığını söyledi. Yapılacak yasal çalışma ile %40 oranında vergi geleceğinin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını dile getiren Elitaş,

“Sadece nasıl mağduriyetler yaşanıyor, bunları tespit etmek ve buna göre bir düzenleme hazırlamak amacımız. Çünkü bu konu çok teknik bir mesele ve sürekli gelişen, saniyeler içinde değişimlerin yaşandığı bir mesele”

Dedi.

 

Mustafa Elitaş, Kripto para çalışmaları ile alakalı görüşmelerin devam edeceğini ise şu sözlerle açıkladı:

“Biz farklı paydaşları dinlemeye devam edeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bizim görevimiz; bu isteklerin bir bileşkesini meydana getirip, bir bireyi ya da bir grubu %100 tatmin etmek yerine, büyük bir çoğunluğu makul bileşende bir araya getirmek”

Dedi.

 Diğer taraftan konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Mustafa Elitaş, yurttaşlarımızdan manipülasyona açık ve genel itibarıyla yanıltıcı reklamların, bilgilerin ya da birbirinin sürükleyerek fiyatlarını ansızın yüzde on yılda 20’lerde hatta gün içerisinde yüzde 100’ün üzerinde artışlara kanarak yanlış bir şekilde hareket etmelerinin önüne geçmek amacıyla ve vatandaşları kripto para hususunda daha fazla bilgilendirmek, yatırım gerçekleştirmek amacıyla yatırdıkları paraların ellerinden uçup gitmesin önüne geçebilmek amacıyla böyle yasal bir düzenleme yapma gereksinimi hissettiklerini açıkladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP