DOLAR

32,3358

0.16%
EURO

35,1885

-0.01%
ALTIN(gr)

2.240,99

-0,10%
BİST 100

%
Sosyal Medya Devleri,NFT Pazarına Giriyor!

Sosyal Medya Devleri,NFT Pazarına Giriyor!

Metaverse yatırımları ile gündemden düşmeyen eski adıyla Facebook yeni adıyla ‘Meta’, şimdiden efektlere ilişkin bir girişimde bulunmayı hedefliyor. Financial Times'ın haberine göre dev şirket, Facebook ve Instagram uygulamalarına NFT'leri entegre edebilir.

ABONE OL
4 Şubat 2022 01:20
Sosyal Medya Devleri,NFT Pazarına Giriyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Blok zinciri teknolojisi uygulaması ile depolanan ve muhafaza edilen varlıkların dijital bir şekilde sertifika uygulamasıyla niyet kazandırılması anlamına gelen NFT’ler (Non-Fungible Token) hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Pek çok katılımcı, bu varlıklara milyonlarca dolar para ödüyor ve gelecek açısından büyük bir yatırımlar yaptıklarını düşünüyor. Bilindiği gibi dev firmalar da bu durumdan geri kalmayarak kendi yatırımlarını bütün dünya ile paylaşarak bir isim yapmaya çalışıyor. Geçen aylarda Instagram platformunun ile alakalı bir girişimde bulunmayı hedeflediğini sizlere Finans365.com olarak aktarmıştık. Şimdi ise Metaverse evrenine yatırım gerçekleştirmek amacıyla adını değiştiren ‘Meta’ (eski adıyla Facebook), sosyal medya platformları Instagram ve Facebook’un uygulamalarının efektleri getirmeyi hedefledikleri ile alakalı yeni haberler kulislerdeki yerini almaya başladı bile.

Facebook ve Instagram’da NFT Oluşturmak Mümkün Olacak

Financial Times tarafından edinilen son dakika haberine göre Instagram ve Facebook platformunun çatı firması olarak bilinen eski adıyla Facebook yeni adıyla ‘Meta’, kullanıcı ların ve üyelerin NFT oluşturmasına ve aynı zamanda profil fotoğrafı olarak kullanılmasına izin verecek uygulamaları getirmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda Meta’nın OpenSea ya da CoinBase gibi büyük platformlar ile yarışabilecek olan bir NFT pazarı kurmayı hedeflediği de gelen son dakika haberleri arasında yer alıyor.

 

Bu girişimlerin oldukça erken aşamada bulunduğunun ve değişiklik gösterebileceğini de haberler arasında yer aldığını söylemekte fayda olacaktır. Yine de dünyanın en büyük teknoloji firmaları arasında bulunan eski adıyla Facebook yeni adıyla Meta’nın metaverse evreninde gerçekleştireceği yatırımları göz önüne aldığımızda Bu tipi bir girişimin gerçekleşme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söylersek yanlış bir şeyi söylememiş olacağız.

Geçtiğimiz haftalarda dev oyun perakendecisi GameStop’un bir NFT pazarı oluşturmayı hedeflediğini buradan sizlerle paylaşmıştık. Bunun yanı sıra aynı zamanda Japon oyun geliştiricisi Square Enix’in de NFT’lere katılmayı hedeflediğini sizlerle paylaşmıştık. Kısacası konuyu toparlamak da fayda olacaktır ki firmaların bu tip yatırımları, pek çok insanın hızlı bir şekilde yükselen çılgınlığının ‘akla ve mantığa uygun olmayan’ bulmasına rağmen NFT’lerin yaşamımızda uzunca bir süre bulunmaya devam edeceğini gösteriyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP