DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Ayıya Çarpan Bitcoin’i Boğa Kurtaracak Mı?

Ayıya Çarpan Bitcoin’i Boğa Kurtaracak Mı?

Aralık ayı FED toplantı tutanaklarında faiz artırımına ilişkin görüşlerinin bulunmasının sonrasında büyük bir düşüş hareketi ile başlangıç yapan Bitcoin kripto para birimi 20 Aralık 2021 Aralık gecesi bu hareketini daha da sertleştirdi. En büyük kripto para birimi Bitcoin, ABD’den gelen hisse senetleri piyasalarındaki sert düşüş haberiyle 38 bin 200 dolara kadar düştü.

ABONE OL
6 Şubat 2022 03:19
Ayıya Çarpan Bitcoin’i Boğa Kurtaracak Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz ekim ayında EFT haberleri ile çok ciddi manada bir çıkış hareketi yakalayan ve kasım ayı başında ise rekor enflasyon rakamları ile beraber ( ABD) 10 Kasım 2021 tarihinde 69 bin dolar seviyesini test eden Bitcoin, yaklaşık 2 aylık süreç içerisinde yüzde elliye yakın bir değer kaybı yaşadı. Birkaç hafta 50.000 ile 45000 ve daha sonrasında ise 40 ile 45 bin dolar arasında gidip gelen Bitcoin, bu gece saatlerinde ise 40 bin doların da altına düştü.

Bitcoin Neden Düşüyor?

Amiral gemisi Bitcoin kripto para biriminin değerinde bu derece düşüş yaşanmasının sebebi kesin ve net bir şekilde belli olmasa da Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hisse senetleri piyasalarında meydana gelen sert düşüşün etkisinin olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Dow Jones, S&P 500 ile Nasdaq, günü kayıpla kapatırken, netflix platformunun abone sayısındaki tahminlerin tutmaması ile beraber %20 oranında düşüş yaşanması adeta gözler önünde gerçekleşen bir olay oldu.

Amerikan Merkez Bankası (FED) Toplantısı Bekleniyor

Bitcoin fiyatındaki düşüşü tetikleyen en önemli sebeplerden bir tanesi şüphesiz ki geçtiğimiz Aralık ayındaki FED toplantı tutanaklarının kamuoyu ile paylaşılması olmuştu. Burada faiz artırımına yönelik değerlendirmelerin yapılması doların değer kazanmasına ve diğer taraftan Bitcoin kripto para birimi gibi biraz daha riskli varlıklardan çıkışlar yaşanmasına neden olmuştur. İşte şimdi ise 2022 senesinin İlk Amerikan Merkez Bankası FED toplantısı gelecek hafta 25 ve 26 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek ve Amerikan Merkez Bankası burada bir faiz artırımı kararı verebilir. Yatırımcılar ise burada aslında yapılacak bir faiz artırımı açıklaması ile beraber daha çok hızlı bir kaçış gösterebilir.

Bitcoin Ne Zaman Yükselecek?

Sadece kripto varlıklarda değil dünyanın genelinde herhangi bir ülkenin enflasyon rakamları artış gösterdiği zaman o ülkenin insanları kendi para birimlerinden kaçıp Bitcoin ya da diğer riskli fakat getiri vaadi yüksek olan para birimlerine yöneliyor. Aynı şekilde Amerikan Merkez Bankası tarafından verilecek enflasyon kararlarında Amerikan dolarının değerini düşüren bir karar alınması durumunda yatırımcı, dolardan kaçıp Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yatırım yapacaklardır. Bu durum otomatikman boğa piyasasının meydana gelmesi ve kripto varlıkların fiyatının yükselmesi durumunu ortaya çıkaracaktır.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP