DOLAR

32,3402

0.18%
EURO

35,1449

-0.12%
ALTIN(gr)

2.241,14

-0,09%
BİST 100

%
Bitcoin’De İkinci El Salvador, O Ülke Mi Olacak?

Bitcoin’De İkinci El Salvador, O Ülke Mi Olacak?

O ülkenin rezervlerinde daha şimdiden yüzbinlerce adet Bitcoin olabilir. Bilindiği gibi El Salvador’un 2021 senesi içerisinde atmış olduğu Bitcoin adımları (Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi ilan etme, vergiden muaf Bitcoin şehri kurma, devletin hazinesine yüklü miktarda Bitcoin alma, KOBİ’lere Bitcoin tabanlı kredi sağlama) sonrasında gözler Şimdi de o ülkeye çevrildi.

ABONE OL
14 Ağustos 2022 13:31
Bitcoin’De İkinci El Salvador, O Ülke Mi Olacak?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

El Salvador başkanı Nayip Bukele, 2022 senesinin hemen başında yapmış olduğu açıklamada bu yıl içerisinde 2 tane ülkenin daha Bitcoin kriptopara birimini resmi para birimi ilan edeceğini açıklamıştı. Bu açıklamadan hemen sonra gözler o ülkeye çevrildi.

İkinci El Salvador Mu Geliyor?

Salvador devlet başkanı Nayib Bukele tarafından atılan bu cesur adım şimdiden devletin hazinesinde 1 milyar dolarlık yatırımın olması demek. Gelecek zaman dilimi içerisinde kripto paraların yaygın bir şekilde kullanılacağı düşüncesi ana akıma yayılıyor. Bulgaristan’da kripto paraların ödeme mekanizması açısından kullanılabilirliği araştırılacak. Ödemelerde kripto paraların kullanılması ülkelere pek çok avantajı sağlıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda ortaya çıktığı günden itibaren uzun vadeli yükselişini devam ettiren Bitcoin kripto para birimi, bilançolara kripto varlık eklemenin faydasını adeta gözler önüne seriyor.

Kripto paraları ödemelerde Bulgaristan’ın da kullanması özellikle de sınır ötesi ödemelerdeki maliyetlerde ciddi manada düşüş sağlayabilir. Bulgar vatandaşlarının daha makul maliyet ile işlemlerini gerçekleştirebiliyor olması ülkenin parasının cebinde karması anlamını çıkarıyor.

Kripto Paralar Ve Bulgaristan

Daha öncesinde Krarken tarafından yapılan bir açıklamaya göre Bulgaristan rezervlerinde daha şimdiden 10 milyar dolarlık bir konu kripto para biriminin olduğu açıklanmıştır. Siber suçlarla mücadele adı altında düzenlenen bir operasyonda Bulgaristan güvenlik güçleri 213 adet Bitcoin ele geçirmişti. Bu operasyon ise 2017 senesinde gerçekleştirildi ve bu varlıkların elden çıkarıldığına yönelik herhangi bir açıklama ise resmi kurumlar tarafından yapılmadı. Kraken aracılığıyla ortaya atılan bu iddia Daha sonrasında ise SELEC tarafından kesin bir dille reddedildi ve resmi internet uygulaması ile ilgili operasyona görelik yayınlanan açıklamada kaldırıldı. Fakat bir dönem pek çok internet sitesinde kaleme alınan bu iddianın daha sonradan yararlanması ise hiç kimseyi etmedi.

Hangi Ülkenin Elinde Kaç Bitcoin Var?

Bulgaristan’dan sonra en çok bir konu kripto para birimine sahip olan 2 ülke Ukrayna’da şu anda Ukrayna’nın elinde 47 adet Bitcoin kripto para birimi bulunuyor. Finlandiya ise 1981 ve El Salvador ise 1391 BTC elinde bulunduruyor.

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP