DOLAR

32,5999

0.38%
EURO

34,8008

0.18%
ALTIN(gr)

2.494,05

0,40%
BİST 100

%
Ütopya’da Ütopik İşler! Mağdur Yatırımcılar Yetkililerden Açıklama Bekliyor
  • Finans 365
  • Borsa
  • Ütopya’da Ütopik İşler! Mağdur Yatırımcılar Yetkililerden Açıklama Bekliyor

Ütopya’da Ütopik İşler! Mağdur Yatırımcılar Yetkililerden Açıklama Bekliyor

ABONE OL
5 Nisan 2022 18:24
Ütopya’da Ütopik İşler! Mağdur Yatırımcılar Yetkililerden Açıklama Bekliyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Payları Ana Pazar’da işlem görüyorken Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş.’nin aktifinin ve hasılatının önemli kısmını oluşturan Utopia World Hotel’in satışı nedeniyle alınan kararla 01/04/2021 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görmeye başladı.

YİP’te işlem görmeye başlayan firmanın hisseleri hızla değer yitirmeye başladı. 47 lira seviyelerini gören hisse şu sıralar 10 lira seviyelerinden işlem görüyor. Yaptıkları yatırımın hızla eridiğini gören yatırımcılar isyanda.

Çeşitli sosyal medya mecraları ve platformlarda mağduriyetlerini anlatan yatırımcılar yetkililer tarafından yeterli bir açıklamanın yapılmadığını, mağduriyetlerinin ne zaman sona ereceği konusunda bir bilinmezlik olduğu için dert yanıyorlar.

Mağdur Yatırımcılar Borsa İstanbul ve Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. Yetkililerine Soruyor!

Mağduriyetimizin giderilmesi için herhangi bir girişimde bulunuldu mu? Bu sancılı süreç ile alakalı biz yatırımcılara tatminkar açıklamayı ne zaman yapacaksınız?

Satılan Utopia World Hotel

ütopya otel satışı

KAP’a Yapılan Bildirimde Şu İfadelere Yer Verilmişti

Payları Ana Pazar’da işlem gören Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş.’nin (Şirket) aktifinin ve hasılatının önemli kısmını oluşturan Utopia World Hotel’in satışı nedeniyle Kotasyon Yönergesi’nin 35/1-ğ maddesi kapsamına girdiği dikkate alınarak, Şirket paylarının Yakın İzleme Pazarı’na alınmasına, aynı maddenin üçüncü fıkrası kapsamında işlem sırasının 31/03/2021 tarihinde kapatılmasına ve 01/04/2021 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarı’nda tekrar açılmasına karar verilmiştir.

Kotasyon Yönergesi’nin 35/1-ğ Maddesinde Ne Yazıyor?

Kotasyon Yönergesi’nin 35/1-ğ maddesi: Borsa tarafından geçerli kabul edilebilecek durumlar dışındaki nedenlerle, ortaklığın duran varlıklarının en az 2/3’ünün kaybı ya da finansal tabloları tam konsolide edilen ortaklıklar dışındaki bir ortaklığa devri.

YİP’e Geçiş Sonrası UTPYA Hisselerinde Yaşanan Büyük Düşüş

ütopya grafik

ütopya grafik

Yatırımcılar şirketi telefon ve e-mail yağmuruna tutarken, sorulan sorulara şirketin yatırım ilişkileri biriminin aşağıdaki gibi cevap verdiği belirtiliyor.

Ütopya cevap

Ütopya cevap

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP