Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Uzman İsim Uyardı Sakın Satmayın
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Uzman İsim Uyardı Sakın Satmayın

Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Uzman İsim Uyardı Sakın Satmayın

Altın yatırımcısı altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Hemen hemen uzmanların çoğu altın fiyatlarının yükseleceği yorumunu yapıyor. Peki altın fiyatları yükselecek mi? Yoksa altın fiyatları düşecek mi? Bu seviyelerden altın almak mantıklı bir yatırım olur mu?

ABONE OL
14 Ağustos 2022 15:15
Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Uzman İsim Uyardı Sakın Satmayın
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünya ülkelerinde pandemi sürecinde ve sonrasında fazlaca karşılığı olmayan paralar basıldı. İktisadi kurallara göre piyasalarda artan metanın değeri düşer. Buradan yola çıkarak altının değerinin çok yükseleceğini öngören uzmanlar, altın yatırımcılarını uyarıyor.

Altın fiyatları, Cuma günü ABD Hazine getirilerinin ılımlı hale gelmesiyle fiyatların artmasının ardından haftayı yüzde 1,5 civarında tamamladı. Traderlar, hafta boyunca ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ve üretici fiyat endeksi (ÜFE) gibi verileri izledi. Her iki gösterge de önceki aya göre soğudu. FED faiz artırımı bahisleri, yıllık yüzde 8.5 TÜFE verisinin ardından gevşedi. Getirileri aşağı itti. ABD Doları hafta boyunca düştü. Peki, sırada neler var? İşte iki analistin beklentileri…

Altın fiyatı bu hafta nasıl hareket etti?

İlk TÜFE tepkisinden sonra güven hızla azaldı. Altına duyarlı nominal ve enflasyona endeksli getiriler, Cuma günü Hazine tahvillerinin yenilenen iştahına rağmen, eğrinin büyük bölümünde haftayı biraz daha yüksek tamamladı. Michigan Üniversitesi tüketici güven anketi, kısa vadeli enflasyon beklentilerinin soğuduğunu gösterdi.

ABD hisse senedi yatırımcıları, kısmen bu noktada kaybetme korkusuyla hareket ederek Nasdaq-100 Endeksini Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. Yüksek hisse senedi fiyatları ekonomideki finansal koşulları kolaylaştırdığı için Fed’in ateşli hisse senedi traderlarına karşı sabrı tükeniyor olabilir. Bu sırada Fed başkanı, bu ayın ilerleyen günlerinde Jackson Hole’da açıklama yapacak.

Ramazan Kurtoğlu: Altının altın çağı geliyor

Bu sırada, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, altın için beklentilerini paylaştı. Kurtoğlu, “Altın ile ilgili kısa vadeli eğilim masallarını dikkate almayın” ifadelerini kullandı. Yatırımcılara “fiziksel altınlarını satmamasını” tavsiye eden uzman, 2023-2030 yılları arasında altında “altın çağ” beklentisini sürdürüyor.

İslam Memiş: Elinizdekileri satmayın

Bu sırada İslam Memiş, dolar ve gram altına yönelik yorumlar yaptı. Memiş, bu hafta açıklanan enflasyonun küresel piyasalarda önemli etkiye sebep olduğunu belirtti. Bu durumun doları etkilediğine işaret etti. ABD’de açıklanan verinin dışında istihdam verilerine de işaret etti. Çarşamba günü enflasyon verisi açıklandı. Bir ay önceki yüzde 9.1’e kıyasla 8.5 oranı geldi. İslam Memiş, ABD verilerinin gerçek rakamlara işaret etmediğini düşünüyor.

dolar kuru

dolar kuru

Memiş, doların değer kaybının son çeyreğe kadar devam edeceğini düşünüyor. Bu nedenle altın, gümüş ve kripto para birimlerinde yükseliş yaşanma ihtimaline dikkat çekiyor. Ons altında bu hafta 1.770-1.795 dolar aralığını takip edeceğini belirtiyor. Altında yükselişin devam edebilmesi için, altının iki gün üst üste 1.800 doların üzerinde kapanış yapması gerektiğini savunuyor.

Uzman isim ayrıca aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

ALTIN FİYATLARI DAHA YÜKSELİŞİNE BAŞLAMADI. EYLÜL AYI İTİBARIYLA ÇOK BÜYÜK BİR DALGALANMA, RESESYONLAR, JEOPOLİTİK RİSKLER OLACAĞI İÇİN ALTIN FİYATLARINDAKİ HIZLI YÜKSELİŞLERİ ZATEN GÖRECEĞİZ. GRAM ALTINDA 1026 LİRA GÖRÜYORSUNUZ. 1036-1039 LİRA ŞU ANDA GERÇEK FİYATI. DOLAR/TL’YE BAĞLI DOLARI GÖZETLEMEYE DEVAM EDİYORUZ. 1090 LİRA, 1200 LİRA, YIL SONUNA KADAR DA 1450 LİRA, BU ÖNGÖRÜMDE DEĞİŞİKLİK YOK. ALTIN VE GÜMÜŞ TARAFINDA YÜKSELİŞ TRENDİ BİZİ BEKLİYOR, LÜTFEN ELİNİZDEKİ ALTINLARI SATMAYIN.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP