DOLAR

32,7931

0.65%
EURO

35,3433

0.25%
ALTIN(gr)

2.524,35

1,63%
BİST 100

%
Ütopya’da Hızlı Gelişmeler Yaşanıyor, Yatırımlar Yapıldı, Ünvanı Zedur Oluyor, Sırada Üst Pazar Başvurusu mu Var?
  • Finans 365
  • Borsa
  • Ütopya’da Hızlı Gelişmeler Yaşanıyor, Yatırımlar Yapıldı, Ünvanı Zedur Oluyor, Sırada Üst Pazar Başvurusu mu Var?

Ütopya’da Hızlı Gelişmeler Yaşanıyor, Yatırımlar Yapıldı, Ünvanı Zedur Oluyor, Sırada Üst Pazar Başvurusu mu Var?

Daha önce yapmış olduğumuz "Mağdur Yatırımcılar Yetkililerden Açıklama Bekliyor" başlıklı haberimiz sonrası şirket yetkilileri hızla harekete geçti ve yatırımcıyı memnun edecek hamleler ardı ardına gelmeye başladı. Yatırımlar, ünvan değişikliği, sıra da üst pazar başvurusu mu var?

ABONE OL
15 Ağustos 2022 13:12
Ütopya’da Hızlı Gelişmeler Yaşanıyor, Yatırımlar Yapıldı, Ünvanı Zedur Oluyor, Sırada Üst Pazar Başvurusu mu Var?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Payları Ana Pazar’da işlem görüyorken Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş.’nin aktifinin ve hasılatının önemli kısmını oluşturan Utopia World Hotel’in satışı nedeniyle alınan kararla 01.04.2021 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görmeye başlayan Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş.’ de ardı ardına gelişmeler yaşanıyor. Yönetim KAP’a gönderdiği bildirimler ile yatırımcılarını sık sık bilgilendiriyor. Yeni yatırımlar, ünvan değişikliği, akabinde sırada üst pazar başvurusu olduğu borsa kulislerinde konuşuluyor.

Şirket Yetkilileri 20.04.2022 Tarihinde Gerçekleşen Genel Kurulda Söylediklerini Bir Bir Yerine Getiriyor

Toplantı başkanı Nejat Recai Dursun; konsolidasyon dahilinde şartların sağlandığı fakat ana şirket Utopya İnş. A.Ş. nin aktifinde yer almak üzere bir yatırım yapılması planlandığı ve ivedilikle tamamlanacağı bunun üzerine gerekli merciler nezdinde herhangi bir sorunun olmayacağı düşünülerek başvuru yapılacağı bilgisini verdi. Unvan değişikliği ile ilgili şirketin faaliyet alanları konusunda değerlendirmelerin yapılmış olduğunu, artık şirketin enerji sektöründe yatırımlarını genişleteceği yönünde karar alınıp ilerleyen süreçte bu bağlamda bir unvan değişikliği yapılacağı hususunda bilgi verildi. Şirketin kar payı dağıtım kararında bahsedilen özel fon la ilgili olarak mevzuat kapsamında fonun 5 sene süre ile özkaynak kalemi altında bekletileceği veya sermayeye ilave edilerek değerlendirilebileceği, bedelsiz sermaye artırımında kullanılabileceği hususunda bilgi verildi. Bundan sonraki süreçte geçmiş yıllar zararları kapandığı takdirde temettü dağıtmanın şirketimizin asıl amacı olduğu belirtildi.

Gündemde de görüşülecek başka madde kalmadığından, iş bu tutanak mahallinde düzenlenip imza altına alınarak toplantı başkanı tarafından saat:11.45 ‘da kapatıldı. 20/04/2022

Enerji Yatırımlarına Hız Verildi

27.05.2022

Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Dinar Elektrik Üretim A.Ş. nin sahip olduğu Denizli İli Pamukkale İlçesi Kocadere Mh. ‘nde kurulu 1,148 MWp güce sahip Kocadere GES 4 isimli santralin Şirketimiz Utopya A.Ş. ‘ne devri için kreditör banka Türkiye İş Bankası A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

03.06.2022

Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Dinar Elektrik Üretim A.Ş. nin  sahip olduğu Denizli İli Pamukkale İlçesi Kocadere Mh. ‘nde kurulu 1,148  MWp güce sahip ****04 Tesisat nolu Kocadere GES 4 isimli santralin Şirketimiz Utopya A.Ş.  ‘ne devri için kreditör banka Türkiye İş Bankası A.Ş. dan gerekli onaylar alınmıştır. Tesisin bağlı olduğu elektrik dağıtım şirketi nezdinde devir işlemlerinin başlatılması için gerekli hazırlıklar yapılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

09.06.2022

Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Dinar Elektrik Üretim A.Ş. ‘nin   sahip olduğu Denizli İli Pamukkale İlçesi Kocadere Mh. ‘nde kurulu  1,148  MWp güce sahip ****04 Tesisat nolu Kocadere GES 4 isimli  santralin Şirketimiz Utopya A.Ş.  ‘ne devrini teminen, tesisin bağlı olduğu  elektrik dağıtım şirketi nezdinde devir işlemlerinin başlatılması için  gerekli başvuru yapılmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

27.06.2022

Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş.’nin mevcuttaki otelin satışı ile aktifinin azalması ile YİP pazarına alınmıştı. Şimdi ise şirket aktiflerini çoğaltarak üst pazara çıkmanın zeminini oluşturuyor.

Maddi Duran Varlık Satın Alımı Bildirimi

Şirketimizin mevcut esas sözleşmesi uyarınca faaliyet alanlarından olan ve şirketimizin yurt içinde ve yurt dışında ( Batı Avrupa Ülkeleri ) büyüme stratejisi doğrultusunda yeni yatırım yapma kararı aldığı enerji sektörü için, 27.05.2022 – 03.06.2022 ve 09.06.2022 tarihli KAP açıklamalarımız ve Yönetim Kurulunun 05.06.2022 Tarihli kararına istinaden ;
Şirketimizin doğrudan elektrik enerjisi üretimi ve ticareti faaliyetlerinde bulunması ayrıca elektrik enerjisi üretiminden gelir elde etmesini ve bu alandaki ilk faaliyetini gerçekleştirmesini teminen,  dolaylı bağlı ortaklığımız olan Dinar Elektrik Üretim A.Ş.’ nin sahibi olduğu Denizli ili Pamukkale ilçesi Kocadere mahallesinde kurulu 1,148 mWp kurulu gücüne sahip (*****04) tesisat nolu Kocadere GES-4 isimli tesisin şirketimize devri gerçekleştirilmiştir. Bu devir işleminin tam konsolidasyon dahilinde finansal tablolarımıza bir etkisi bulunmayacaktır.
Yenilenebilir enerji sektörüne ilk adımını atmış olan şirketimiz, doğrudan 1,148 mWp kurulu gücünde güneş enerjisi santraline sahip olup bu santralden yıllık ortalama 1.900.000 kWh elektrik enerjisi üretimi beklemektedir. Geçici kabul tarihinden itibaren 10 yıl süre ile devlet alım garantisi YEKDEM kapsamında 0,133 USD cent / kWh ücret üzerinden yıllık olarak yaklaşık 252.700 USD gelir elde edilecek olup 202.160 USD EBITDA beklenmektedir. Böylelikle Şirketimiz enerji sektöründe ilk faaliyetine başlamış olup bundan sonraki süreçte mevcut büyüme planları doğrultusunda gerek yurt içinde gerek yurt dışında bu alandaki fırsatları yakından takip ederek yeni yatırımlarına kararlılıkla devam edecektir.
Ayrıca, Şirketimiz 1990 yılından günümüze inşaat ve taahhüt sektöründe faaliyet göstermekte olup eksiksiz tamamlamış olduğu kanal, kanalizasyon, içme suyu ve sulama kanalları, otel, toplu konut, alış-veriş merkezleri ve kamu binaları gibi projelerle yaklaşık 3,2 Milyar TL iş bitirmesine sahiptir. 2007 yılında inşaatını tamamlayarak açılışını yaptığı Utopia World Otel ‘i 14 yıl süresince işletmiş olup Alanya bölgesinde lider otel konumuna getirmiş, turizm ve işletmecilik sektöründe tecrübe ve deneyim kazanmıştır. Şirketimizin 32 yıllık köklü geçmişi ve tecrübeleriyle inşaat ve turizm sektörlerinde mevcut şartlar ve şirket çıkarları gözetilerek yurtiçi ve yurtdışında uygun görülen projeleri değerlendirip bu alanlarda faaliyetlerini sürdürmeye devam edecektir.
Ünvan Değişikliğine Onay Verildi
Başvuru ve Onay Sürecinin Kronolojik Sıralaması
Şirket Yönetim Kurulumuz 11.05.2022 tarihinde Şirket merkezinde toplanarak, Şirketimizin mevcut büyüme planları dahilinde Şirket Esas Sözleşmesinin “Unvan” konu başlıklı 2 No lu maddesinin ekte belirtilen şekilde ” Zedur Enerji Elektrik Üretim A.Ş.” olarak değiştirilmesine, gerekli onayların alınması için Sermaye Piyasası Kuruluna ve T.C. Ticaret Bakanlığına başvurulmasına, Esas Sözleşme tadiline ilişkin tüm onaylar tamamlandıktan sonra Esas Sözleşme Tadilinin yapılacak ilk Genel Kurul’un onayına sunulmasına oy birliğiyle karar vermiştir. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.
11.05.2022 tarihinde Şirket Yönetim Kurulumuz Şirket Esas Sözleşmesinin Unvan Başlıklı 2 No lu maddesini “Zedur Enerji Elektrik Üretim A.Ş.” olarak değiştirilmesi hususunda karar almış olup aynı gün KAP’ dan duyurulmuştur. Şirket unvanının değiştirilmesini teminen esas sözleşme tadili onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’ na 17.05.2022 tarihinde başvuru yapılmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.
Şirketimizin ticari unvanının ” Zedur Enerji Elektrik Üretim A.Ş.” olarak değiştirilmesine yönelik şirketimiz esas sözleşmesinin ” Unvan ” başlıklı 2. maddesinde yapılması planlanan değişikliğe ilişkin esas sözleşme tadil başvurumuza Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygun görüş verilmiş olup 28.07.2022 tarih 37 no lu bültende yayınlanmıştır. Konu ile ilgili gelişmeler KAP ‘dan duyurulacaktır. Saygılarımızla.
Şirketimizin ticaret unvanının ” Zedur Enerji Elektrik Üretim A.Ş.” olarak değiştirilmesine yönelik esas sözleşmesinin ” Unvan ” başlıklı 2. maddesinde yapılması planlanan değişikliğe ilişkin esas sözleşme tadil başvurumuza Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen uygun görüş yazısı ve Sermaye Piyasası Kurulunun mührünü taşıyan onaylı esas sözleşme tadil metinleri 03.08.2022 tarihinde tarafımıza ulaşmıştır. Şirketimizin esas sözleşmesinin tadil edilen maddesinin T.C.Ticaret Bakanlığı’ ndan onayı için 04.08.2022 tarihinde T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunulmuştur. Süreç ile ilgili gelişmeler KAP’ dan ayrıca duyurulacaktır. Saygılarımızla.
Şirketimiz esas sözleşmesinin “Unvan” başlıklı 2. Maddesinin “Zedur Enerji Elektrik Üretim A.Ş.” olarak değiştirilmesine T.C. Ticaret Bakalığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından izin verilmiş olup onaylı tadil taslakları ve onay üst yazısı tarafımıza 12.08.2022 tarihinde ulaşmıştır. Süreç ile ilgili gelişmeler KAP ‘ dan ayrıca duyurulacaktır.
Yönetimin atmış olduğu tüm bu adımlar ve yatırımlar sonrası üst pazar başvurusunda bulunacağı borsa kulislerinde sıkça konuşulmaya başladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP