DOLAR

32,5138

-0.11%
EURO

34,7894

-0.24%
ALTIN(gr)

2.425,75

-0,16%
BİST 100

%
Ali Büyükdağ Kristal Kola hisselerini neden topluyor? Şirketi mi alacak?
  • Finans 365
  • Borsa
  • Ali Büyükdağ Kristal Kola hisselerini neden topluyor? Şirketi mi alacak?

Ali Büyükdağ Kristal Kola hisselerini neden topluyor? Şirketi mi alacak?

ABONE OL
17 Kasım 2022 13:51
Ali Büyükdağ Kristal Kola hisselerini neden topluyor? Şirketi mi alacak?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İş dünyası ve borsa kulislerinde Kristal Kola firmasının ortaklık yapısında ciddi oranda sermaye paylarının el değiştirmiş olması şirketinin yeni bir iş adamı tarafından satın alınacağı söylentilerini beraberinde getirdi.

Kristal Kola Firmasının Tarihi ve Faaliyet Alanları

Kristal Kola, 1996 yılında İhlas Holding tarafından kurulan, günümüzde bağımsız bir şirket olarak faaliyetini sürdüren İstanbul merkezli içecek şirketi. Kola başta olmak üzere gazoz, maden suyu, buzlu çay, tonik, enerji içeceği ve içme suyu gibi meşrubatlar üretir.

İhlas Pazarlama Yatırım Holding A.Ş. 20 Mart 2014 tarihinde paylarını Önder Nuranel ve Memduh Öztürk’ e satmıştır. Şirket bu tarihten sonra İhlas grubundan ayrılmıştır. Memduh Öztürk paylarını 2014 yılında Borsa’da satarak ortaklıktan ayrılmıştır. Yine 2014 senesinde Mahmut Erdoğan Şirket ortağı olmuştur.

Ali Büyükdağ Kimdir? Pirim Gıda Ne İş Yapar?

Tuncelili İş İnsanı Ali Büyükdağ tarafından 1995’te kurulan Pirim Gıda, ulusal çapta gıda, meşrubat, şekerleme mamullerinin pazarlama, satış ve dağıtımını gerçekleştiriyor. Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında yer alan firma, pandemi sürecinde hizmet verdiği iş kollarındaki kapanmalara rağmen mevcudunu korumaya başardı. Yaklaşık 45 bin satış noktasındaki müşterisini ve 1000’i aşkın çalışanını mağdur etmeden 2020 yılını geçirdiklerini belirten Pirim Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büyükdağ, “Zor bir dönemdi. Pandemi’de; cafe, restoran, bar gibi mekanlar kapanmalar yaşadı. Alacakları tahsil edemedik. Buna rağmen ne çalışanımızı ne girişimcimizi mağdur etmedik. Zamanında maaşlarını ödedik ve zamlarını yaptık. 30 yıllık bir şirketiz, bugüne kadar birçok zorluk ile karşı karşıya kaldık ama bu sıkıntılardan güçlenerek çıktık. Pandemi’yi de bu krizlerden biri olarak gördük. Öz kaynak olarak güçlü bir şirketiz. Bu gücümüzle süreci geçirdik. 2022’de ise özellikle enerji alanında ciddi bir yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Pirim Gıda, Coca Cola, Mey İçki, Efes Pilsen, Turkcell, Milli Piyango ve Sisal Şans Oyunları’nın pazarlama ve satış-dağıtım çalışmalarını yürütüyor. Lokasyon olarak İstanbul merkezli firmanın, İstanbul Avrupa Yakası’nda 11 ilçede, Ege Bölgesi’nde; İzmir, Manisa, Bodrum, Kuşadası, Didim, Aydın, Muğla’da ayrıca Tunceli’de TÜVTÜRK araç muayene istasyonu bulunuyor. Pirim markası altında ise farklı sektörlerde hizmet veren 8 şirket yer alıyor.

Ali Büyükdağ

Ali Büyükdağ Kristal Kola Hisselerini Neden Topladı? Şirketi Satın Almak mı İstiyor?

Aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi şirketin (Kristal Kola) sermayedarlarının pay oranlarına baktığımız zaman halihazırda en büyük pay sahibi Ali Büyükdağ olarak karşımıza çıkıyor. Resmi kayıtlara göre %15.32 olarak pay sahibi olduğu görünse de çevresi ile birlikte şirketteki payının çok daha fazla olduğu borsa kulislerinde konuşuluyor.

Ali Büyükdağ’ın neden yüklü miktarda Kristal Kola hisselerini topladığı sorusunun cevabı aslında Pirim Gıda’nın faaliyet alanında. “Pirim Gıda, ulusal çapta gıda, meşrubat, şekerleme mamullerinin pazarlama, satış ve dağıtımını gerçekleştiriyor.”

Zaten hali hazırda pazarlama, satış ve dağıtım ağını kurmuş olan firmanın faaliyet gösterdiği alanda üretim yapan fabrikayı satın almasının çok mantıklı bir hamle olacağı borsa kulislerinde konuşuluyor.

KRİSTAL KOLA TEKNİK GÖRÜNÜM (DOLAR GRAFİĞİ)

Kristal kola grafik

Kristal kola grafik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP