DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
2023’te zamlı maaşlar akan suları durdurdu! Asgari ücret, 65 yaş aylığı, evde bakım, emekli memur maaşı oranları açıklandı
  • Finans 365
  • Finans
  • 2023’te zamlı maaşlar akan suları durdurdu! Asgari ücret, 65 yaş aylığı, evde bakım, emekli memur maaşı oranları açıklandı

2023’te zamlı maaşlar akan suları durdurdu! Asgari ücret, 65 yaş aylığı, evde bakım, emekli memur maaşı oranları açıklandı

ABONE OL
17 Kasım 2022 12:18
2023’te zamlı maaşlar akan suları durdurdu! Asgari ücret, 65 yaş aylığı, evde bakım, emekli memur maaşı oranları açıklandı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücret, 65 yaş aylığı, evde bakım, emekli memur maaşı oranları açıklandı. 2023’te zamlı maaşlar akan suları durdurdu!  Cumhurbaşkanı beklenen ışığı yaktı. Kişilere özel standartlar dahilinde fırsatlarla dolu bir hizmet seçeneği kapsamında asgari ücret düzeyinde maaşlar geliyor. Ek maaş olanaklarının meclisten geçmesiyle beraber kişiler bu süreçte ayrıcalıklı bir hizmet döngüsünden yararlanabiliyorlar.

Kişilere avantajlı bir hizmet deneyimi kapsamında sunulan hizmetlerin kişilere fırsatlarla dolu olanaklar dahilinde gerçekleşmesi kişileri heyecanlandıran gelişmeler arasında bulunuyor.

Herkesi Gelişmeler Yakından İlgilendiriyor!

Maaş olanaklarının ayrıcalıklı bir hizmet süreci dahilinde gerçekleşmesi avantajlı hizmet statüsü kapsamında gerçekleşmesinde etkili oluyor. Asgari ücretin yükselmesiyle beraber avantajlı bir hizmet döngüsünden kişilerin yararlanması bekleniyor.

Böylelikle kişiler yüksek orandan maaş fırsatlarından yararlanmış olacaklar. 84,3 milyon kişiyi ilgilendiren gelişmeler her geçen gün daha fazla gündeme geliyor. Evde bakım olanakları ve emekli maaşlarına yapılacak olan yeni zam oranıyla beraber kişiler en iyi olanaklardan faydalanma fırsatlarına sahip olabilecekler.

Asgari ücret, 65 yaş aylığı, evde bakım, emekli memur maaşı oranları açıklandı

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 10.84, memur ve memur emeklileri de yüzde 11.88 zam alması kesinleşti. Emekli ve memurlara Ocak ayında belli olacak 6 aylık enflasyon oranında artış yapılacak.

6 aylık enflasyonun yanı sıra 5-10 puan arasında bir refah payının gündeme gelebileceği tahminler arasında. Refah payı maaşa eklenirse emekli maaş artışları enflasyon üzerine çıkacak. Yıl sonu enflasyon tahminleri düşünüldüğünde emeklilere yüzde 30’un üzerinde bir zam verilebilir.

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı da enflasyona göre belirleniyor. Ek olarak enflasyon farkı veriliyor. Yüzde 7’nin üzerinde oluşan enflasyon farkının verilecek. Şu anda toplam oran yüzde 11.88’e ulaşmış durumda. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine refah payı verilirse, memur ve memur emeklilerine de refah payı verilmesi gündeme gelebilir.

Memurlara bir diğer ek ödeme 3600 ek gösterge ile olacak. 3600 ek gösterge düzenlemesinin Ocak 2023’te çıkması bekleniyor. Bu durumda 3600 ek gösterge artışı da maaşlara katkı sağlayacak.

Engelli, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı gibi devlet tarafından verilen sosyal yardım ödemelerinde de artış yaşanacak.

Sosyal yardımlar her yıl Ocak ve Temmuz’da yapılan enflasyon zammıyla aynı oranda yükseliyor. Memur ve memur emeklilerine yapılacak refah payı artışı etkisini sosyal yardım ödemelerinde de gösterecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile belirlenecek 2023 asgari ücretin belirlenmesinde enflasyon önemli bir unsur olabilecek.

Asgari ücret artışlarına bakıldığında enflasyon üzerinde artışlar yapıldığı dikkat çekiyor. Tahminlere göre asgari ücretin 7.000 TL üzerine çıkabileceği hatta 8.000 TL’yi geçebileceği iddia ediliyor. Asgari ücret artışıyla işverenlere de teşvikler verilmesi söz konusu olabilecek.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (6)
  • Alı

    Çarşı pazar el yakıyor yüzde on bir vs aklımızla alay etmek bu kiralar emekli maaşını geçti reis 👈

  • Mustafa aydin

    Durumunuz kötü galiba hanım efendi

  • Presentabl

    Asgari Ücret için 8000 nedir yaa. İnsanların beklentilerini düşük tutmak için her şeyi yapıyorlar. Asgari ücret en az 8500 olacak zaten. Seçimden dolayı 10.000 tl hiçte imkansız bir rakam değil. Hele ki şu enflasyon ortamında.

  • brk

    Zam demek kiraya zam demek, ev sahibi yine kirayı uçuracak

  • Serkan

    Enflasyon dusmedikten sonra asgari ücret 50 bin olsa ne yazar kira 20 bin olur kaşarı 500 TL yumurtayı 200 TL ekmeği 20 TL yemi alacagiz

  • Nazmiye acar

    Kirediye ihtiyacım var


HIZLI YORUM YAP