Gram altının 1200 lira olacağı tarih açıklandı! Vatandaş kuyumculara akın etti! Elinde 1 gram olan bile baksın!
  • Finans 365
  • Altın
  • Gram altının 1200 lira olacağı tarih açıklandı! Vatandaş kuyumculara akın etti! Elinde 1 gram olan bile baksın!

Gram altının 1200 lira olacağı tarih açıklandı! Vatandaş kuyumculara akın etti! Elinde 1 gram olan bile baksın!

ABONE OL
21 Kasım 2022 08:28
Gram altının 1200 lira olacağı tarih açıklandı! Vatandaş kuyumculara akın etti! Elinde 1 gram olan bile baksın!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaş kuyumculara akın etti! Elinde 1 gram olan bile baksın! Gram altının 1200 lira olacağı tarih açıklandı! Altın fiyatları yatırımcısınız şaşırtmaya devam ediyor. Bu sene yükselişle başlayan altın geçtiğimiz aylarda büyük bir düşüş yaşamıştı. Uzmanlar bu düşüşün uzun süre devam edeceğini söylerken altın yeniden yükseliş eğrisine girdi. Şu an elinde gram altın bulunan yatırımcıların yüzü gülmüş durumda. Çünkü gram altın fiyatları adeta rekor kırıyor.

Fiyatlar Yeniden Düşecek Mi?

İç piyasaların dengesiz bir yapıya bürünmesiyle artık uzmanlar altın fiyatıyla ilgili dış piyasaları takip ederek yorum yapmaya başladılar. Altın fiyatlarının bir süredir artması düşüş eğiliminin bitmiş olduğu izlenimini yaratmış olsa da uzmanlar dikkatli olunmasını söylüyor.

Çünkü Fed önümüzde ki sene ılımlı bir para politikası izleyecekmiş gibi açıklamalar yapsa da Asya ve Avrupa da yaşanan siyasi gerginlikler bir anda altın fiyatlarına darbe vurabilir.

Ayrıca Fed ılımlı bir politikaya geçse de bunun ekonomiye katkısının yetersiz olduğunu görünce yeniden faiz artırımına gitme kararı alabilir. Bu nedenle altını hala uzun vadeli bir yatırım olarak görmek doğru olacaktır. Bunun kararını yatırım yapacak kişinin kendisi karar verecektir.

Gram Altının 1200 Lira Olacağı Tarih

Gram altın hakkında yorum yapan Memiş, “Gram altın TL ekranlarda 1051 seviyesinde. 1050-1070 aralığında geziniyor. Kritik direnç 1090 lira. 1060 lira seviyesi kırıldı, orada takıldı. Bir sonraki ataklarda 1090 seviyesini göreceğiz. Ondan sonra 1200’lü rakamları rahat rahat konuşmaya başlayacağız” dedi.

“Ekran fiyatlarında 18.62 olan dolar kuru 18.69-18.73 aralığında. Euro dolara kıyasla daha primli bu hafta. Dolar kuru güçlü durunca, pariteler de destek verince, euro sterlin güçlenmesi de kaçınılmaz oldu” ifadelerini kullandı. Sözlerinin devamında “19.31-19.39 aralığında bir euro var. Brent petrolün varil fiyatında düşüş var. Geniş bant aralığında dalgalanıyor. Bu kadar sert düşüşler olunca pompa fiyatlarına indirim olarak yansıyacaktır.”

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP