DOLAR

32,5122

0.18%
EURO

34,5883

0.09%
ALTIN(gr)

2.492,01

0,24%
BİST 100

%
Emeklilere intibak müjdesi! 2000’den sonra emekli olan milyonların maaşları değişti mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Emeklilere intibak müjdesi! 2000’den sonra emekli olan milyonların maaşları değişti mi?

Emeklilere intibak müjdesi! 2000’den sonra emekli olan milyonların maaşları değişti mi?

ABONE OL
15 Aralık 2022 16:31
Emeklilere intibak müjdesi! 2000’den sonra emekli olan milyonların maaşları değişti mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2000’den sonra emekli olan milyonların maaşları değişti mi? Emeklilere intibak müjdesi!  Uzmanlar yaptıkları değerlendirmelerde bu yasanın yalnızca SGK emeklileri değil Bağkur emeklilerini de kapsayacağını ifade ediyor. Gerçekleştirilecek zammın enflasyon ile bağlantılı şekilde ayarlanması planlanıyor.

Bu da zamların her sene oluşan duruma göre değişkenlik gösterebileceği anlamına geliyor. Bu gelişmelerden sonra milyonlarca kişi zam konusunda meraklı bir bekleyiş içinde. Pek çok emekli için bir müjde niteliğinde olan bu haber sevindirici bir nitelik taşımaktadır. Meclisten onay alan bu yasanın uygulanması konusunda ne zaman adım atılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

İntibak Yasası ile Birlikte Zam Oranları Ne Olacak

Yasanın kimleri kapsadığı önemlidir. Buradaki kıstas kişinin 2000 senesinde ve daha sonraki yıllarda emekli olmuş olmasındır. Bu vatandaşlar yasadan yararlanabilecek. Emeklilik yılı daha eski olanların zam oranları 50 ve 150 TL arasında olacak.

Bu konuyla alakalı resmi açıklamaların ileride yapılması bekleniyor. Böylece zam oranları da sabit bir şekilde belirlenebilecek. Prim günlerinin zam oranlarına bir etkisinin olmayacağını söylemek mümkündür.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 2022 senesi içerisinde sunmuş olduğu bir soru önergesiyle Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e intibak düzenlemesi bağlamında bir çalışma olup olmadığını sordu. Bu soru önergesine intibak yasası bekleyenler için ise olumlu bir açıklama gelmedi.

2000 yılından sonra emekli olanlar bağlamında en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak ödeniyor. Temmuz’da artacak olan maaşlara yüzde 65 oranında zam yapılması ve maaşların 2000 TL yükselmesi bekleniyor. Net rakam 3 Ocak’ta TÜİK enflasyon bilgilerinin açıklanmasıyla belli olacak. Hem de Çalışma Bakanı Vedat Bilgin maaşlara yönelik bir bildirimde bulunarak çalışanların memurların emeklilerin maaşlarında iyileştirme olacağının sinyalini verdi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP