DOLAR

32,3659

0.14%
EURO

34,9705

-0.31%
ALTIN(gr)

2.323,94

0,21%
BİST 100

%
Benzin, dizel ve motorin fiyatları 10 TL düşecek! Devlet düğmeye bastı! Vatandaşlar göbek atıyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Benzin, dizel ve motorin fiyatları 10 TL düşecek! Devlet düğmeye bastı! Vatandaşlar göbek atıyor!

Benzin, dizel ve motorin fiyatları 10 TL düşecek! Devlet düğmeye bastı! Vatandaşlar göbek atıyor!

ABONE OL
23 Kasım 2022 10:19
Benzin, dizel ve motorin fiyatları 10 TL düşecek! Devlet düğmeye bastı! Vatandaşlar göbek atıyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet düğmeye bastı! Vatandaşlar göbek atıyor! Benzin, dizel ve motorin fiyatları 10 TL düşecek! Dünya genelinde ekonomik kriz ve savaş eşiğine gelmesi nedeniyle akaryakıtta dünya genelinde bir düşüş olmayacağı kesin gibi görünüyor. Bu konuda ülkemizde biraz da olsun indirim yapılması ve vatandaşların rahatlaması sağlanmaya çalışılıyor. Akaryakıtta ÖTV’nin kaldırılması ile birlikte fiyatların düşeceği düşünülüyor.

Bu indirim olur ise mazot ile benzin tekrardan 10 TL civarlarına gerileyecektir ve böylelikle iş hayatı otomobillerle ulaşımlarla geçen iş insanları rahat nefes alacaktır. Ülkemizde mazot ve benzine indirim gelir ise ulaşım yolu ile taşınan mallarda elbet düşüş olacaktır. Akaryakıta gelen zamlardan sebep en çok etkilenen iş insanları iş hayatı otomobillerde geçen insanlardır.

Şuan ki akaryakıt fiyatı ne kadar?

Mazot ve benzinin şu an fiyatları ise 23 Kasım tarihinden itibaren benzin 21.19 TL mazot ise 24.79 TL’ den satışa sunulmaktadır. Benzin ile mazot şehirden diğer şehirlere fiyatları farklılık gösterebilmektedir. Mesela Ankara’da satılan mazot fiyatı 24.94 TL civarlarında iken İzmir şehrimizde ise 24.96 TL civarların da satışa sunulmaktadır. Bu fiyatlar şehirden şehre değişiklik göstermektedir.

Benzine indirim geldi mi?

Akaryakıt sektörü kaynakları bağlamında verilenlere göre benzin fiyatlarında indirim hesapları yapıldı. Bu maliyet hesaplamalarına göre benzinin litre fiyatına 1,16 TL’lik indirim geliyor. İndirim bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. Pompa fiyatlarına direkt olarak yansıtılacak bu indirim ile otomobil sahipleri daha ucuza benzin alabilecekler. Motorin fiyatları bağlamında şu anda açıklanmış bir indirim haberi yok.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP