DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Son dakika… Asgari ücrette yeni değişiklik! İşverenler o zamma tamam dedi! Asgari ücret rakamı kesinleşti
  • Finans 365
  • Finans
  • Son dakika… Asgari ücrette yeni değişiklik! İşverenler o zamma tamam dedi! Asgari ücret rakamı kesinleşti

Son dakika… Asgari ücrette yeni değişiklik! İşverenler o zamma tamam dedi! Asgari ücret rakamı kesinleşti

ABONE OL
25 Kasım 2022 10:29
Son dakika… Asgari ücrette yeni değişiklik! İşverenler o zamma tamam dedi! Asgari ücret rakamı kesinleşti
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika: Asgari ücret zammıyla ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu zam rakamını Aralık ayı içinde belirleyecek. Ocak 2023 zammı ile yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken ‘enflasyon’ oranlarının altında olmayacağı gelen açıklamalar ardından resmen kesinleşti. Fakat beklentiler de Çalışma Bakanlığı’nın gündeminde. Bu kapsamda Bakanlık, 81 ilde vatandaşın nabzını yoklayan asgari ücret beklenti anketi gerçekleştireceğini duyurmuştu. Bakanlık toplantı masasına 81 ilde oluşturulan bu çalışmanın neticeleri ile oturacak. Asgari ücret şu an net olarak 5.500 TL. Yüzde 55 zam gelmesi halinde bu rakam 8.500 TL olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Açıkladı!

Asgari ücret bağlamında yapılacak zammın hayali değil gerçekçi bir rakam olacağını bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Dile getirilen çoğu rakam var. İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız. Hayali değil gerçekçi bir rakam olacak. Çalışan maaşları yüzünden işletme kapısına kilit vuracak bir rakam olmayacak. Zam seviyesi çalışan ve işverenlerle yapılacak anketlerle belirlenecek” şeklinde konuşmuştu.

Zam Geliyor

Normalde asgari ücretlilerin maaşların yılda bir kere zam yapılıyordu. Ama enflasyon karşısında asgari ücretlilerin maaşlarının ezilmemesi için temmuz ayında asgari ücrette bir düzenlemeye gidilmişti. Bunun ardından asgari ücretliler yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı konusunda kararsız kalmışlardı. Neyse ki bu konu hakkında açıklamaların gelmesi uzun sürmedi. Devlet yetkileri asgari ücretlilere müsterih olmalarını ve aralık ayında da düzenleme yapılacağını söylediler. Müjde gibi bu haberden sonra asgari ücretliler gelecek olan yeni zammı beklemeye başladılar. Temmuz ayında yüzde 50 oranında bir zam yapıldığından dolayı birçok asgari ücretli aralık ayında da yüzde 50’nin altında bir zam olmamasını bekliyorlar.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP