DOLAR

32,5647

0.13%
EURO

34,8474

0.46%
ALTIN(gr)

2.417,23

-0,63%
BİST 100

%
Son dakika: Sözleşmeliye kadro verildi! 2022 4D’li taşeron ve sözleşmeli personele bomba formül geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son dakika: Sözleşmeliye kadro verildi! 2022 4D’li taşeron ve sözleşmeli personele bomba formül geldi!

Son dakika: Sözleşmeliye kadro verildi! 2022 4D’li taşeron ve sözleşmeli personele bomba formül geldi!

ABONE OL
25 Kasım 2022 12:17
Son dakika: Sözleşmeliye kadro verildi! 2022 4D’li taşeron ve sözleşmeli personele bomba formül geldi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika: 2022 4D’li taşeron ve sözleşmeli personele bomba formül geldi! Sözleşmeliye kadro verildi! 600 bine yakın sözleşmeliye kadro çalışması tamamlandı. Pazartesi günü kabine toplantısında ele alınacak. Düzenlemenin Başkan Erdoğan tarafından açıklanması beklenirken, ipuçları da geliyor. Sözleşmelilerin heyecanla beklediği düzenlemeyle 31 Aralık 2022 tarihine kadar bu kadrolara atanacakların da kapsamda olması bekleniyor…

NASIL KADROLU OLUNACAK?

Sözleşmelilere kadro yolunu açan çalışmanın detayları henüz bilinmiyor. Düzenlemenin son hali merakla bekleniyor. Edinilen bilgiye göre; kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, 657 sayılı Yasa’nın 4’üncü maddesinin b bendine göre çalışan sözleşmeli personel kadroya geçirilecek. İl özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49’uncu maddesinin üçüncü fıkrası çerçevesinde sözleşmeli olarak çalışanlar da kadro düzenlemesinden yararlanacak.

31 ARALIK KRİTERİ

Edinilen bilgiye göre, 31 Aralık 2022 tarihine kadar kamu kurumlarında 4b’li olanlar kadroya alınacak. 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilenler ile sözleşmeli personel pozisyonuna atanmaya hak kazananlar müracaat etmeleri halinde ihraz ettikleri kadrolara atanmış sayılacak. 31 Aralık 2022’den sonra sözleşmeli olan sözleşmeli personel için ise 3+1 kuralının uygulanması bekleniyor.

GEÇMİŞ SÜRELER HESABA KATILACAK

Düzenlemeyle, memur kadrolarına atanacakların, sözleşmeli pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek. Sözleşmeli pozisyonlarda geçen toplam hizmet süreleri, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu uyarınca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabında dikkate alınacak.

KADRO NE GETİRECEK?

Kadroya geçen sözleşmeli personel 4A haklarına kavuşacak. 4A kapsamında görevde yükselme, tayin, kademe ve derece ilerlemesi gibi sosyal ve mali haklar verilmiş olacak. Düzenleme ile sözleşmelilerin ücret, tayin, görevde yükselme, mazerete dayalı yer değiştirme gibi sorunları çözüme kavuşturulacak. Sözleşmeli personele de eş durumu ve sağlık nedeniyle yer değişikliği gibi memurlara tanınan haklar aynen tanınacak. Böylece ailelerin ayrı kalmasının önüne geçilmiş olacak.

Sözleşmeli personel görevde yükselme sınavlarına girebilecek. Böylece kademe ve derece ilerlemesi haklarına sahip olabilecek. Bunun yanında izin haklarının devredilmesi, yönetici pozisyonlarında istihdam gibi haklar da verilmiş olacak. Kurumlar arası yer değişikliği hakkı da bulunacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP