DOLAR

32,5547

0.11%
EURO

35,0202

-0.08%
ALTIN(gr)

2.439,07

0,14%
BİST 100

%
Kırklı yaşlarda emekli olmak için formül açıklandı! EYT’ye gerek kalmadı! Her şey değişti!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kırklı yaşlarda emekli olmak için formül açıklandı! EYT’ye gerek kalmadı! Her şey değişti!

Kırklı yaşlarda emekli olmak için formül açıklandı! EYT’ye gerek kalmadı! Her şey değişti!

ABONE OL
25 Kasım 2022 16:10
Kırklı yaşlarda emekli olmak için formül açıklandı! EYT’ye gerek kalmadı! Her şey değişti!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Her şey değişti! Kırklı yaşlarda emekli olmak için formül açıklandı! EYT’ye gerek kalmadı! Emekli olmak, çalışan kesimin en çok arzuladığı konuların başındadır. Emekli olmak için gerekli koşulları karşılamaya çalışanlar EYT’nin bir an önce çıkmasını istemekte. Bunun yanı sıra yıpranma ödemeleri ve zam gibi ayrıntılar da araştırma konularını oluşturuyor.

8 Ekim 1999 tarihinden önce stajyer veya çıraklık eğitimi adı altında sigortalanmış olan kişiler bunlardan faydalanamayacak. Bu konuda yapılacak olan düzenlemelerin bir an önce çıkması bekleniyor.

Kırklı Yaşlarda Emekli Olmak İçin Avantajlar

Çalışma hayatı içindeyken iş görme kuvvetini asgari %60 oranında kaybeden kişiler rapor alarak malulen emeklilik talep edebilir. Bu durumda 1800 gün primin yerine getirilmesi kafidir.

Engelliler için de asgari %40 engeli oranı varsa vergi indirimi alırlarsa yaş koşuluna bakılmaksızın erkenden emekli olabilecek. Ayrıca madenci ve gazeteci gibi ağır işlerde yer alanlar da daha erken emekli olma fırsatına yakalayabilecek.

Malulen Şekilde Emekli Olma Şansınız Var!

SGK malulen emeklilik bağlamında müracaat koşulu olarak tespit ettiği 1800 prim günü için birtakım esnetmeler yapabiliyor. Bu kapsamda prim günü yetmeyenlere borçlanma olanağı ile bu farkı kapatma hakkı veriliyor.

Eğer borçlanma hakkı bulunuyorsa borçlanma yapılarak eksik primler tamamlanıyor. Bu primler 1800 güne bitirildiğinde emekli olmak için vatandaş müracaat yapabiliyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • Taruk işbilen

    epilepsi astsiyim calisiyorum okulda temizlik yapıyorum ve ýüzde 40 iş göremez raporum var iç bir gelirim yok prim günum 960 gunum var ocak ayında iş sözleşmem doluyor yani ocak ayında 15 sinde bitiyor birdaga iş bulmakta zor nasıl malulemnemekli olurum

  • 👱‍♀️👱‍♀️👱‍♀️👨👨👨👱‍♀️👱‍♀️👱‍♀️👱‍♀️👨👨👨👱‍♀️👱‍♀️👱‍♀️👨👱‍♀️👱‍♀️👱‍♀️👨

    • DOST

      Vergi dairesi ne başvuru yap seni hastaneye yollayacak oradan çıkan rapor oranı yüzde 40 üzeri olursa vergi indirimi alıp en düşük maaş ile emekli olursun


HIZLI YORUM YAP