Musluklar fora edildi! Doları olan patlayacak diyerek, yeni dolar kuru tahmini yaptı
  • Finans 365
  • Döviz
  • Musluklar fora edildi! Doları olan patlayacak diyerek, yeni dolar kuru tahmini yaptı

Musluklar fora edildi! Doları olan patlayacak diyerek, yeni dolar kuru tahmini yaptı

ABONE OL
2 Aralık 2022 15:32
Musluklar fora edildi! Doları olan patlayacak diyerek, yeni dolar kuru tahmini yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir süredir yapılan müdahalelerle dolar yatay seyirde yoluna devam etmektedir. Fakat bazı uzmanlar bu durumun uzun sürmeyeceğini iddia etmektedir. Henüz doların seyri olumsuz konuşan uzmanları haklı çıkaracak şekilde değişmedi ama değişme ihtimali de piyasada gerginlik yaratmaktadır.

Ülkemize Dolar Girişi Olacak mı?

Kimi uzmanlar doların bir süre sonra kendiliğinden düşeceğini belirtmektedir. Bu uzmanlar Amerika’nın elinde ki imkanların kısıtlı olduğunu ve bir süre sonra faiz artışını bırakacağını bununla birlikte dolarında düşüş eğrisine gireceğini savunuyorlar. Fakat bazı uzmanlar doların düşmesinin tek yolunun ülkeye yoğun olarak dolar girişi olduğunu belirtiyorlar.

Bunu iddia eden uzmanlar ise seçimleri işaret ediyorlar ve seçimlerde olası bir parti değişiminin yeniden yabancı yatırımcının gözünü ülkemize döndüreceğini söylüyorlar. Yabancı yatırımcının yeniden ülkemize gelmesiyle doların hızlıca düşmeye başlayacağını iddia ediyorlar. Bu iddia ne kadar doğru çıkar bilinmez fakat uzmanların haklılık payları olup olmadığını görmek için bir süre daha beklemek gerekeceği aşikâr.

Necmettin Batırel’den Dolar Kuru Tahmini

Necmettin Batırel, Merkez Bankasının faiz indirme kararını şu şekilde yorumladı: “Bu iyi oldu. Dünya faizleri artırırken biz düşürdük. Düşük kredi kaynağı. Daha çok yatırım daha çok istihdam demek. Merkez Bankası geride bıraktığımız sene faiz indirimine başladığında rezervleri 71 milyar dolardı, bu sene rezervleri 123 milyar dolara çıktı. Faiz indirince dolarda yükseliş beklentisi de kalmadı. Kimse döviz almıyor, ekonomiye emniyet geldiği amacıyla satıyorlar.”

Varlık barışı nedeniyle vatan dışından yoğun bir fon girişi olduğunu bildiren Batırel, turizm gelirlerinde de büyük bir artış olduğuna ilgi çekerek “45-44 milyar dolarlık turizm geliri bekleniyor. Öte yandan başarılı bir dış siyaset uygulanıyor. Suudi Arabistan 5 milyar dolarlık hesap açıyor Merkez Bankasında, bu emniyetin eserdir” dedi.

 

finans365.com özel haber

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Finans365.com kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP