DOLAR

32,3462

0.29%
EURO

35,1386

-0.02%
ALTIN(gr)

2.307,08

1,31%
BİST 100

%
SGK müjdeyi bugün verdi! Artık 6 sene erken emekli oluyorsunuz! EYT’li olmanıza gerek yok!
  • Finans 365
  • Gündem
  • SGK müjdeyi bugün verdi! Artık 6 sene erken emekli oluyorsunuz! EYT’li olmanıza gerek yok!

SGK müjdeyi bugün verdi! Artık 6 sene erken emekli oluyorsunuz! EYT’li olmanıza gerek yok!

ABONE OL
3 Aralık 2022 08:51
SGK müjdeyi bugün verdi! Artık 6 sene erken emekli oluyorsunuz! EYT’li olmanıza gerek yok!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kişiler işlemlerini hızlı bir şekilde başlatarak sınırsız bir hizmet sürecinden faydalanma olanaklarına sahip olabiliyorlar. Son günlerde emeklilik olanaklarının her geçen gün genişletilmesiyle beraber fırsatlarla dolu bir hizmet süreci kişilere sağlanıyor.

SGK hemen işlemleri başlatma kararı alarak sizlere bu süreçte nitelikli bir hizmet süreci sağlamayı başarıyor. 6 sene erken emekli olabilme imkanlarından faydalanarak fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Bu haberde geçen 6 yıl konusunun sizi kapsayıp kapsamadığını öğrenerek işlem yapmaya başlayabilirsiniz.

Bakan Nebati Doğruladı!

Bakan Nebati aynı zamanda son günlerde yapmış olduğu açıklamalarda EYT konusuna da açıklık getiriyor. EYT konusuna yapılan açıklamalarda ocak ayıyla beraber kişiler fırsatlarla hizmetlerden yararlanabilecekler.

Erken emekli olma fırsatlarından yararlanabilmek isteyenler bu süreçte SGK tarafından EYT hizmetlerinden faydalanma fırsatlarına sahip olabiliyorlar. Fırsatları tepmeyecek olan kişiler böylelikle yüksek orandan hizmet olanaklarından faydalanabilecekler.

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve sonraki senelerde olan vatandaşlar için emekliliği erkene çekmek isteyenlere 2 formül sunuldu. Kadınlar bağlamında doğum borçlanması ve erkekler amacıyla de askerlik borçlanması ile emeklilik tarihini öne çekilmesine imkân sağlanıyor. Bu iki teknik ile emeklilik zamanını 6 – 8 yıl erkene çekebiliyorsunuz. Doğum borçlanması yapan bayanlar 3 çocuğa kadar borçlanma imkânına sahip yer alır iken böylece emeklilik yaşını 6 yıl erkene çekebiliyorlar.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (6)
  • Mehmet

    Çocuklar işe giriş tarihinden önce olmuşsa herhangi bir geçerliliği var mı?

  • Hüseyin

    4.100 günüm var yaşım 1971 doğumluyum nasıl emekli olabilirim askerlik borçlanması olsa emekli olabilirsiniz ssk girişim 1988

  • mustafa

    okulda staj yapanlar ne yapacak o kişilerin hakkı ne olacak borçlanma yaptırın buna bir çare olun seçim zamanı oy isterler ozamanda staj yapanlar konuşacak 15 milyon eyeteli var diyorlar ama staj yapanlar eytli den de fazla

  • Emrah

    2005 ğirişliyim 5.500 ğünüm var, yasaya ğöre 60 yaş 23 yıl beklemem ğerekiyormuş ömrüm yetermi bilmiyorum

  • Hasan

    3600 4000 GÜNÜ olanlara niye hak tanımıyoruz yaşı niye düşürmüyoruz bum sizin eyeteniz

  • Ahmet rasim

    Hala neyi bekliyorlar


HIZLI YORUM YAP