DOLAR

32,4642

0.03%
EURO

34,8119

0.04%
ALTIN(gr)

2.478,57

0,67%
BİST 100

%
2023 yılı gelir testi nasıl yapılır, sonucu nasıl öğrenilir?

2023 yılı gelir testi nasıl yapılır, sonucu nasıl öğrenilir?

ABONE OL
4 Aralık 2022 00:41
2023 yılı gelir testi nasıl yapılır, sonucu nasıl öğrenilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelir testi yaptırmak 2023 senesinde da geliri olmayıp bedava olarak genel sağlık sigortası hizmetlerinden yararlanmak isteyenler bağlamında hızır gibi yetişti. Genel sağlık sigortasından bedava olarak yararlanmak isteyen kişilerin evdeki vatandaş başına düşen gelir miktarları asgari brüt ücretin üçte birinden az olması durumunda herhangi bir ücret ödemeden genel sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Ancak bu kimselerin gelirlerinin olmadığını ya da çok düşük gelirde maaş aldıklarını gelir testi ile belgelendirmeleri lazımdır.

Gelir Testi Yaptırma 18 yaşından büyük olup eğitimlerine ara verenler ya da okumayanlar ile düzenli bir şekilde işi olmayanlar özelinde mecburilik arz eder. Bu kimseler de sağlık hizmetlerinden faydalanmak bağlamında gelir testi yaptırmak durumundadırlar.

Gelir Testi Nasıl Yapılır?

Gelir testi yaptırmanın en mühim sebebi genel sağlık hizmetlerinden yararlanırken prim ödenip ödenmeyeceği ödenecekse bu tutarın belirlenmesine yönelik mecburi bir uygulamadır.

Gelir testi yaptırmak bağlamında ikametgah adresinin olduğu en yakın valilik ya da kaymakamlıktaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat etmek gerekmektedir. Burada müracaat eden vatandaş verdiği gelir testi formu kusursuz olarak doldurulmalı ve varsa aile fertlerinin aldığı maaşlar, taşınır ve taşınmaz bilgileri, banka hesabında ortaya konan bakiyeleri de forma eklenerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na teslim edilmelidir.

Yapılan araştırma ve araştırma neticesinde hane halkının vatandaş başına düşen geliri asgari brüt ücretin üçte birinden az ise genel sağlık sigorta primleri devlet bağlamında karşılanmaktadır

Gelir testi neticesi e devlet üzerinden ‘Gelir Testi Başvuru Sonucu’ sekmesinden öğrenebilmektedir. Gelir testi müracaatında bulunduktan 14 gün içinde başvuru neticesi belli olmaktadır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP